Lanai Kijang

Lanai Kijang

Wednesday, January 23, 2013

Reward for brisk walk

 salam dan selamat pagi semua..... dah sarapan ker? atau kak rose je yg dah nak menjelang tengahari baru nak bersarapan. lama dah tinggalkan oats ni, tp terasa nak makan pulak ari ni. kiranya reward for satu jam brisk walk pagi ni la....  kalau g brisk walk pagi2 tu mmg ak rose pastikan at least satu jam baru boleh rehat and warm down tp pas tu santap bagai x hengat.... so the calories that burnt kejap tadi tu bertambah lah dengan banyaknya.... camner la nak kurus kan? nak shed that excesses stubborn fat yang banyak tu mmg la susah sangat, bila nak menepeknya bukan main senang jer!

pujuk hati sendiri.... pelan2, nnti hilang la tu.... atau makin bertambah2. apa lagi kalau berpergian bercuti2 malaysia. mesti nak makan yg sedap2 jer, x kan nak pandang jer orang lain makan. x aci la cam tu!

6 comments:

suri solehah said...

suri tak bersarapan lagi kak..malas punya pasal hehe...anak2 dah pg sek..jadinya mak malas nk masak

Kak Rose said...

suri, kalau tinggal sorang2 mmg cam tu la... semuanya malas..

Nooriah Abdullah said...

wah kat sini sarapan sihat lah, akak pun sarapan cincai je hari ni sambil keja sambil ngap heee

Asyifa Mustaffa said...

Bekpes sihat nie....:-)

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Bagus sarapan pagi kak rose... makanan berkhasiat :D

faa.rosli said...

bezanya sarapan kita...nasi lemak sotong + tak berjogging dgn kak rose punya brisk walk + oats..hehehe