Lanai Kijang

Lanai Kijang

Tuesday, August 23, 2011

Iftar 22... berdua dgn anak jer...

Asalamualaikum semua.... pagi2 dah tayang gamba makanan, tp ni semalam punya la... jd x la nak ngences kan sbb dah abes pun.... berbuka 2 beranak jer sbb hubby out station, tp menu macam nak makan sekeluarga beso.... kak rose buat pun sikit2 jer... ya lah 2 mulut je nak nyuapnya kan....

request dari anak yg nak makan kuih kaswi.... buat jugak la.... tp rupa pucat jer wpun rasa mmg mabeles....

mamanya yg jawa ni nak makan cenggini.... konon nak buat tauhu singapura macam CMG tu, tp malas pulak nak sediakan kuahnya.... ni guna kuah pecal jawa beli yg dah siap tu.... he he he rajin kan? x kisah la kan janji lepas kempunan nak makan!

minuman segar yg sudahnya menyakitkan tekak.... jus apple asam boi.... masa minum tu mmg sedap jer tp pagi ni dah sakit tekak lak.... jus ni sampingan jer sbb kak rose mmg minum air panas masa bukak posa...

ni je lauk yg dapat disediakan..... kung pao chicken. makin tengok banyak resepi makin x tau nak masak apa.... poning palo dah.... last2 mama sorang je yg makan... tu pun lepas balik dari mesjid baru nak jamah nasik....dan kisah semalam kak rose yg pelupa..... pas magrib tu ngaji kejap, tup tup tengok jam dah 8.25... apalagi kalut ribut lah siap nak g mesjid.... terus sarung telkung amik kunci rumah n phone dan jalan laju2..... sambil jalan tu dok cuba nak contact hubby tp line busy jer.... so terus jalan x ingat apa dah.... bila dah sampai kat mesjid barulah tersedar sarung telkung jer, kain x de.... adoyaiiiii!!! nak balik lg dah lewat ni, apa lagi selongkar gobok kat mesjid tu.... nasib baik ada kain sarung sebagai penyelamat.... basuh kain tu pagi ni tp hari hujan lak.... tu lah, peringatan kan.... nak g tu jangan lah kalut ribut. kena siap awal2.....sendri mau ingat la kan!

6 comments:

tun_telani said...

tun pun berbuka mesti cari air panas. kdg2 mmg terlliur kat air batu tuu, tp bila pk mlm2 nnti mesti dahaga kalau minum ais, tun wat teh o panas je satu jug.
byk2 tu tun paling ngences tang tauhu tuh.. fuhh mmg teringin sgt nk makan tuu..

Fiza Nordin said...

aritu p pasar malam, ade lak orang jual air kedondong asamboi... sedapnyeeeee!!!

kasihredha said...

semua menu2 di atas saya suka :)

missalongwani said...

hahahhaa..nasib baik terluper kain sarung kak rose..kalu tak pakai kain..lagi naya...huhuhuhuh..jgn kalut2 k.....

Syaibah_Kama said...

Mama rose, ada resepi kek buah mabeles tak??klu ada share la..ingt nak try buat raya nie :)

Dellimous Malaysia said...

Saya ada jual mixer Kitchenaid. Jika Akak berminat boleh tgk dlm link nie.http://dellimous.blogspot.com/2011/08/jualan-mixer-jenama-kicthenaid.html. gambar, spesifikasi & harga pun ada. boleh sms sya, Azrin 016-674 4366