Lanai Kijang

Lanai Kijang

Tuesday, August 9, 2011

Apam untuk moreh

apam gula melaka yg kembang mekar ni kak rose buat untuk moreh dimesjid dekat rumah.... buat sekali 2 adunan dan dapat 60 biji semuanya... suka sangat buat apam ni sbb sedap dan cantik je kejadiannya.... terima kasih pada rositamz yg share resepi ni.... satu dulang beso g anto kat mesjid dan nnti hari minggu depan sekali lagi giliran barisan rumah kak rose untuk sediakan moreh ni.... x pk lg nak wat apa ya....


puding roti marble ni kak rose buat 2 loyang semalam... pagi semalam masa g anto busu buat medical check-up kat Subang kak rose bawalah puding ni untuk buah tangak kawan kat sana.... dan petang ni tanya lak camner nak wat... mana resepinya.... pandai2 la ko godek pura oi.... cari la di my kuali tu.... dan petang semalam buat lagi satu loyang untuk jiran kat shah alam lak.... pudig sedap dan sangat senang nak menyediakan ni resepi asalnya dari dak hana. mekasih ya nduk.


6 comments:

Ummi said...

Kak Rose...antar sini sikit apam tuh..terliur gak tgk apam ni...puasa2 sume nak..kan..terukss tul kan nafsu tekak ni..

Ayu Safieza @ Humaira' said...

Kak rose........best nye memoreh ni....dpt jumpa ramai owang....mmm tunggu yer...jap lagi ayu sampai nak tapau apam tu....mmmmm sekali ngan puding marble yer kak....utk dua tauuuuuuuuuu!!!:)

Cendana Kasih said...

mekar setaman apam tu..chentek !!!

bintangjauh said...

Salam wahai Kak Rose, sayang nya dikampongulu Ratna ini tidak punyai masjid, jadinya buat sedekah dimasjid memang tidak kesampaian.

Jika kita berjiran dekat boleh berulang-alik bertukar juadah berbuka puasa ya Kak Rose ... namun ...

Salam manis manis madu.

quinnie said...

salam kakrose..elok cantik mekarnya apam akak...puding pun cantik....:)

Watierman, rmanbkr said...

Assalam Kak Rose ...Jazakumullahhukhairan kasiro!...Bila pulaklah giliran puding tu nak sampai Penang ya!....hehehe...oh by the way...kalau mak buat jamuan untuk masjid Watie selalu juga sumbangkan apam gula melaka tu...sebab gerenti sedap...!Moga Allah limpahkan keberkatan keatas ibadah yang kita lakukan ...Insyaallah...Amin!