Lanai Kijang

Lanai Kijang

Wednesday, August 24, 2011

Iftar 23

iftar hari ke 23 ...... baru ari ni nak buat entry.... sajala untuk tatapan diri sendiri dikemudian hari apa yg kak rose masak masa bulan posa ni.... buat popia ni mmg banyak dan frozenkan.... bila nak makan terus goreng jer. senang keja kan, lagi pun anak n hubby mmg suka berbuka dengan apa yg kak rose masak sendiri instead of bli d param. tp kadang2 kita yg jadi tukang masak ni pun pening kepala nak sediakan menu berbuka ni kan....

x pe, buat nasik ayam lagi sekali... nasi ayam ni mmg sesuai dengan tekak kami anak beranak.... sos cilinya, kicapnya dan yg penting nasiknya. dan kak rose buat ayam goreng madu ni untuk digandingkan dengan nasik ayam tu.... buat 3 keping whole leg....ha, masing2 x terdaya nak mengabeskan whole leg yg beso2 tu.....

walaupun tekak dah sakit dek minum jus apple semalamnya, tp ttp nak jugak minum homemade cendol ni.... segar rasa dapat minum yg sejuk2 ni, tp kak rose berbuka dengan air panas dulu... dan cendol ni minum bila dah rilek.... pas balik dari semayang terawikh..... mmg sedap. sejuk je masuk tekak dan paginya pasti ada batuk2 sikit.... that's the price to pay kalau nak minum yg sejuk2 kan?...

7 comments:

mamawana said...

wallaaa...... sedapnyerrr...

tun_telani said...

kak rose, popia tu defrost dlm microwave dulu ke blh terus goreng? tun selalu wat popia, tp xpenah lak frozenkan. senang kan kalau blh frozen. sedap betul nmpk ayam ngn cendol tuh

kasihredha said...

sedapnya kak popia & cendol tu

Kak Rose said...

mamawana, bulan posa ni macam2 nak nya..

Kak Rose said...

tun, terus je goreng dgn api yg sangat perlahan n minyak jgn terlalu panas nnti berjerawat!

Kak Rose said...

kasih, semua homemade taw.... sedap!

bintangjauh said...

Wahai Kak Rose nan budiman, kenapa Ratna terlalu jauhhhhh ...! Ya ampun nasi ayam .. kok ayam goreng madu nya cantek molek gitu, cendol nya begitu yummy plus popiah goreng lagi! Kempunan lagi!

Kak Rose pandai bikin Ratna ter-...!

Salam manis manis madu.