Lanai Kijang

Lanai Kijang

Friday, August 19, 2011

Iftar di Lanai

penuh meja.... padahal makan bertiga jer....

Iftar semalam..... sanggup meredah jem yang teramat sangat menuju ke KL dengan hujan yang sangat lebat diperjalanan.... masa keluar rumah hari sangat terang dan panas, tetapi bila meghampiri tol batu 3 tu dah stat hujan renyai2 dan semakin lebat sepanjang perjalanan hinggalah ke PJ..... perjalanan siput pun agaknya lebih laju dari civic 1.8 tu.... tapi apakan daya dah sampai setengah jalan x kan nak patah balik kan.... lagi pun mmg x masak sbb seharian berurusan diluar.... tawakal aje lah... nasib baik dapat sempat sampai ketempat yg dituju sebelum waktu berbuka... dan hidangan dah tersedia.....

the starter.... mushroom soup untuk ayah n busu dan pecal jawa tuk kak rose..... ek! jawakan?...

the drink.... kedondong juice+asam boi, fresh soursop juice n fresh orange, ada jugak nescafe panas2...
first time bukak puasa dengan air sejuk!

main menu.... ayah punya, nasi ayam penyet

mama makan chicken chop dengan mushroom sauce.... sauce agak masin.

busu punya.... lamb stew yg diidam2kan....

2nd helping for busu -
nasi kuning dengan ayam panggang madu bersama pelakun tambahannya.

the dessert.... double scoop icecream , embun menitik dan banana split in a bowl yang sangat besar portionnya!


5 comments:

kasihredha said...

sedapnya kak rose pecal jawa tu :)

Kengkawan said...

yess..
pecal jawa!

bintangjauh said...

Salam wahai Kak Rose, ehem ... iftar diluar lagi, sungguh menambat selera juadah semua, pabila Kak Rose menyatakan "tol batu 3" ya ampun ... itu lah tempat Ratna dilahirkan!

Kemain nama-nama masakan zaman sekarang ya, glamour sungguh seperti "embun menitik", alang tu.

Salam manis manis madu.

azieazah said...

Sekali sekala berbuka begini, alangkah nikmatnya hidup.

Saya tak pernah rasa lagi Ayam Penyet. Suatu hari harus cuba.

Naz said...

Amboi kak Rose..Menuuu... Mengancam dan menyelerakan.. Best kalau dapat cam ni sekali sekala kan..