Lanai Kijang

Lanai Kijang

Sunday, November 16, 2014

Update dari SDMC

Update dari sepital....kali ini kena admit lagi sebab sakit kepala yang teramat sangat. Stat hari khamis petang tu dah rasa but on n off katanya. Tapi menjelang pagi Jumaat dah tak leh tahan dah.....tak daya nak g kelas dah... called mama pagi tu pulak mamanya ade majlis bacaan Al-Khafi kat rumah kawan....dengar phone bunyi tp x layan sbb tengah mengaji dan bila dah abes tu terus lah tengok missed called tadi tu...

Hati memang sangat berdebar2 bila tengok missed called n whatsapp bertalu dari busu......ma sakit kepala ma....sakit sangat. Hati mama yang sangat tisu ni mmg  tak boleh dengar anak sakit....tak tentu arah dibuatnya...nak jamu selera pas mengaji pun dah tak lalu.... cuma soh dia bertahan n mintak kawan tolong bawak g klinik dulu....

Menjelang pas tengahari tu tengok dia sampai rumah, lagi lah terperanjat mamanya, takut kalau terjadi apa2 diperjalanan...maklumlah drive sorang2 dari melaka dengan sakit kepala lagi....x sempat masuk rumah terus mamanya bawak g jumpa doktor kat sini lak....makan ubat n tido....rehat sepuasnya dan malam tu dah rasa kurang sket sakitnya....tapi masih continue dengan ubatnya....

Next morning tu dia kata ade terasa sakit lagi, tapi masih boleh tahan dengan amik ubat...menjelang petang bertambah sakit pulak, lepas magrib tu sekali lagi g jumpa doktor yg lain pulak...to get 2nd opinion..dia kata mungkin sbb stress dan bagi ubat n balik rumah..tapi menjelang tengah malam bertambah sakitnya sampai tak tahan, berair bengkak dan merah menyala mata sebelah kanan....so terus decide bawak g sepital..amik darah sampai dua kali n admitted at 2.45am...sekarang sedang dalam pengawasan doktor tapi sakit kepala dah ilang....tapi ade jangkitan kuman dalam darah pulak tu yg kena drip tu.....Harap x de apa2 yang serius dan anak mama cepat sembuh sepenuhnya....Insya Allah.

4 comments:

Bintangjauh said...

Salam Kak Rose,

Semoganya Anak akan kembali sembuh dan sehat sejahtera ya Kak Rose...
sesudah baca gimana sakitnya Anak terasa gementar Ratna di sini karena perasaan seorang Ibu cepat gundah, sebolehnya biarlah kita yang sakit dan merana dan kalu boleh sakitnya Anak mahu di pindahkan kepada diri sendiri bagi menampung-tanggung bebannya sakit tersebut..
Hendaknya Kak Rose tenang ya disamping menemani Anak di hospital, sejambak doa Ratna bertadah terhadapNya semoga Anak akan cepat sehat seperti biasa.

Salam mesra.

Kak Rose said...

Terima kasih Ratna....begitulah naluri hati seorang ibu..kalau boleh mau saja ambil alih tempatnya.

Alhamdillilah, beransur pulih dan Insya Allah akan terus sihat.

Bicara Kak Noor said...

semoga anak kakrose cepat sembuh ya, memang lah kalau boleh biar kita yg sakit daripaada anak yg sakit, mmg tak senang duduk berdiri kan, mudahan allah bagi kesembuhannya nanti..

Kak Rose said...

Terimakasih Noor....hari ketiga Insya Allah boleh discharge dah...