Lanai Kijang

Lanai Kijang

Tuesday, November 18, 2014

Bila anak sakit...

 Alhamdullilah, terima kasih Allah, masih diberi kesihatan yang baik setelah mengalami sakit kepala yang teramat sangat....stress sangat sebab study dan dengan assignments yang macam beyond reach, katanya. setelah dua hari berkampung di sdmc, akhirnya gelang ditangan pun dah boleh potong.....

 tengah malam sabtu, actually dah awal pagi ahad pun, kena jugak bawak dia g sepital sebab dah makan ubat tahan sakit pun masih tak berkurangan dan masa tengah malam tu bertambah pulak sakitnya... so by 12.30am berbondonglah kami tiga beranak ke sepital... dan bila dah tengah malam cam tu memang doctor pun tak ramai jadi kena tunggu giliran dengan sakit yang amat... mama cuma dapat urutkan celah jari kiri... itu yang dapat baca petua nak kurangkan sakit kepala tu...

 
baru lepas attended by doctor kat admission, dah kena satu jab baru dapat lelapkan mata sementara menunggu nak ditolak ke wad.... lega sikit mamanya bila dia boleh tido dengan selesa...

 berehat selepas mendapat treatment.... alhamdullilah masa ni dah kurang sakit kepala tu... tapi memang dua kali kejap kena kejut untuk rawatan dan makan ubat.... susah nak dapat complete rest la kalau kat sepital ni kan....tapi tak pe la untuk kebaikan diri sendiri jugak.

 lunch untuk orang sakit.... berselera jer dia makan selepas hilang sakit kepalanya... Alhamdullilah.

 nurse tengah check kadar oksigen ke apa entahnya... nurse kat rumah ni kurang pasti pulak...

next morning, melangut tengok tv sambil mengadap breakfast pagi sebelum discharge... whole meal bread, scramble egg, sausages n baked beans bersama dengan hot chocolate..

 getting ready nak discharge... dengan harapan sembuh sepenuhnya dan tak berulang lagi sakit tu, Insya Allah. "Hilangkanlah penyakit wahai Rabb manusia dan berilah kesembuhan, sesungguhnya Engkau adalah Maha Menyembuhkan, tidak ada kesembuhan kecuali dengan kesembuhan dari Mu, (berilah) kesembuhan total yang tidak menyisakan penyakit" Aamiin Ya Rabbal Alamin....

 and the bill....

“Hilangkanlah penyakit wahai Rabb manusia dan berilah kesembuhan, sesungguhnya Engkau adalah Maha Menyembuhkan, tidak ada kesembuhan kecuali dengan kesembuhan dari-Mu, (berilah) kesembuhan total yang tidak menyisakan penyakit.” - See more at: http://www.arrahmah.com/read/2012/11/09/24619-doa-penyembuhan-dan-perlindungan-dari-segala-macam-penyakit.html#sthash.k9Lw8G2P.dpuf
“Hilangkanlah penyakit wahai Rabb manusia dan berilah kesembuhan, sesungguhnya Engkau adalah Maha Menyembuhkan, tidak ada kesembuhan kecuali dengan kesembuhan dari-Mu, (berilah) kesembuhan total yang tidak menyisakan penyakit.” - See more at: http://www.arrahmah.com/read/2012/11/09/24619-doa-penyembuhan-dan-perlindungan-dari-segala-macam-penyakit.html#sthash.k9Lw8G2P.dpuf

 view dari bilik busu.... out patient center diseberang jalan.... dan akan buat follow-up kat sini in two weeks time. mama yang boring selepas seharian mengadap internet, mula lah teropong sana sini.....

pokok bunga kertas ditepi tingkap bilik busu... terbiar hampir kering dibuatnya. kesian pokok bunga kat sepital ni, kering kurang air. tak taukah pihak hospital ni yang bunga juga perlukan perhatian?...

2 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Semoga cepat sembuh busu..

Kak Rose said...

Tq Yati... tapi tu lah takut sakit kepala tu berulang lagi... asik depend dengan ubat jer!