Lanai Kijang

Lanai Kijang

Thursday, November 20, 2014

Asik nak makan jer!!!!!

 Salam dan selamat petang... asik la mengadap dapur maya kak rose ni.... tauhu sumbat buat kudapan petang2 yang mendung.... memang bila hari mendung dan hujan membuatkan perut pun sentiasa berlagu keroncong mintak diisi.... walaupun duk sorang2 kat rumah tapi nak jugak melayan perut sendiri.... buat tauhu sumbat dengan kuah pecal yang readymade pasar tani mari punya... asalkan terlayan tekak yang asik nak makan ni pun dah ok la kan...

tauhu goreng sumbat dengan timun n carrot yang disagat n tauge, curakan kuah pecal ready made.... bersama nescafe o panas dihari hujan.... heaven sangat untuk tekak jawa kak rose! kalau nak makan dengan kuah yg istimewa boleh la tengok kat sini ya....

3 comments:

Rosmawati Mohd Khatib said...

Assalam Kak Rose..sedapnya taukua sumbat tu...lama tak buat..kena beli taukualah hujung minggu ni...by the way tq ya sudi bertandang ke rumah baru watie.

Rizziela said...

sedapnya tauhu sumbat

ieda abdullah said...

salam perkenalan...
saya pun suka tauhu sumbat ni...tapi tak rajin nak buat sebab yg dalam rumah semua tak suka.makanya dapat makan bulan puasa saja...
sini tak ada org jual masa hari2 biasa.