Lanai Kijang

Lanai Kijang

Tuesday, November 4, 2014

Pengat keladi + cha cha + sagu biji

 lama tak buat pengat cam ni..... teringat masa bulan puasa, macam2 pengat dan bubur jadi menu utama untuk berbuka. lemak dan manis menambahkan selera untuk berbuka.... tapi yang ni kak rose buat untuk minum petang semalam.... kali ni dapat beli keladi yang elok empok gebu bila dibuat pengat ni...

tambah pulak dengan cha cha yang kaler kaler dan sagu biji, masak pulak dengan gula melaka dan santan fresh, walaweiiii.... dua mangkuk sekali jalan. konon no sugar dalam drink, tapi pengat yang lemak manis ni telah berjaya menggoda tekak walaupun tetap minum nescafe o tanpa gula! boleh cam tu?

1 comment:

Bicara Kak Noor said...

boleh kakrose macamana pun kita yg buat kan!!! walaupun tkde gula dalm minuman tapi dlm dessert msti manissssssssssss kita serupa kalau pengat tak manis takyah buat pengat lah...