Lanai Kijang

Lanai Kijang

Saturday, March 23, 2013

Kerana ber mountain biking.....

 alahai anak mama.... bermalam di sepital la jawapnya. seharian sebelumnya mama called n smses x berjawap langsung. message di fb hanya direply bila mama dah diulit mimpi, sehingga lepas subuh baru mama dapat hubunginya.... itu pun dapat cakap kejap jer sbb katanya "ma, I got to go" so mama pun kata ok je la n pesanan yang telah beribu ribu ribu kali mama sebut.... be careful. pagi tadi ada program "Melaka Fun Ride" . x pernah g pun dengan mountain bike segala, tp nak cuba jugak.... dan akhirnya dengan jalan licin dan menuruni bukit, diri n basikal terbang ke gaung!

10.30am dapat called dari kawannya, busu dah ade kat sepital, mama punya lah gabra dibuatnya... terus bersiap g ke Melaka dan perjalanan pun jadi lah tersangat lama rasanya.... jem dari Nilai hingga lah lepas seremban junction. dan bila sampai di melaka katanya dia dah discharge dari sepital... so terus tuju ke rumah sewanya...

sampai kat rumah sewanya cepat2 berkemas dan bawa busu balik dan terus ke SDMC, buat 2nd option rawatan sbb masa kat hospital melaka tu cuma x-ray n terus discharge walaupun ada fracture kat collarbone tu...bahu mmg x leh nak gerak

 sdmc, lepas admmision, sesi jumpa doctor pulak, tp pakar x de hari ni sbb saturday... besok baru orthopedist datang...

 walaupun kesakitan tp masih boleh senyum lagi tu..... doktor ni kata x de treatment, dia akan baik sendiri. cuma kena rehat banyak2..... camner la nak drive bagai kan?

 kena buat ct scan sbb masa jatuh tu busu black out.... nasib baik the result x menunjukkan apa2 yg abnormal. Syukur Alhamdullilah sangat2.

 pas tu kena x-ray lagi sekali kat sini, barulah mama dapat tengok keadaan collarbone yg patah tu camner. seriau dibuatnya.... patutla sakit sangat masa nak gerak kan tangan....

camni lah keadaan collarbone busu tadi... tp ni gamba yg kak rose amik dari cik google.  semuga anak mama cepat sembuh ya... minggu depan ada exam, satu paper. harap2 masa tu dah ok la ya.

5 comments:

Shamsiah Abdul Rahman said...

Assalamualaikum Kak Rose,
Jgn terlalu risau. Insya'Allah.. sekejap lagi baik la tu.
Bila jatuh dan injured di bahagian collarbone.. mmg mcm tu la yg doktor akan nasihat "ia akan baik sendiri" sebab kalau nak disimen pun.. nak "disangkut" or "digantung" kat mana simen tu.
Percayalah.. been there & done that.

P.s;
Cuma nasihatkan Tuan Punya Diri, jgn byk bergerak.. semakin lambat sembohnya nanti.

dari dapur nasya said...

alaa siannya kat Busu....
kena banyakkan rehat la tu kak Ros, kem salam kat Busu ya kak, ckp ngan dia jangan nakal2...nanti lambat sembuh.

Kak Rose said...

Waalaikumsalam Sham...

doc bagi 2 ortions... so tomorrow will be the day... to go under knife n pasang blade kat tulang tu. hope everything will be just fine lah

Kak Rose said...

Waalaikumsalam Nasya..
dia pilih yg nak cepat sembuh... so kena operate jugak la.

adda syuhada said...

seriau tengok pic dr cik google tu...huuhh..