Lanai Kijang

Lanai Kijang

Monday, March 4, 2013

Jagung kelapa

salam isnin yang panas.... petang yang panas ni meh kita minum petang dengan urap jagung/jagung kelapa ni.... kebetulan semalam ada bli jagung kat c4, (eh! aeon ya sekarang dah!) balik rumah kutil lah sendiri dan cari resepi ni.... pernah tengok tp dah x ingat camner nak buatnya.... tengok kat blog citarasawan, jadilah jagung kelapa kak rose ni... resepinya guna jagung kering, tp rasanya lebih sedap guna jagung yg fresh ni kan... ikut selera memasing la kan. sapa yg nak buat guna jagung kering tu leh try resepi tu kat sini...


yg ni kak rose guna jagung fresh.... rebus sekejap + garam sket, dah masak toskan n gaul ngan kelapa+gula sesedap rasa.... siap untuk dingap!

8 comments:

tun_telani said...

mintak semangkuk! hihi

Kak Rose said...

tun, posto! posto! belon nak singgah anto jagung semangkuk ni...

nanonano said...

sedapnye,
kt ganu femes jagung rebus ni
tp derang gune jagung kering tu la,
nk try buat la mcm akak ni
kelapa parut yg muda ke yg tua kak?

Shamsiah Abdul Rahman said...

Kak Rose,
Kat sini takda jual la. Nak buat sendri.. terkurang rajin.
Sini Pok Sheikh & Minah Arab mkn jagung ngan butter & lemon.. aduhai.. x blh nak telan la Kak Rose..

D Yatie said...

Eeee. Mcm sedap sgt. Nk cuba lh nt. ^_^

faa.rosli said...

sedapnya...arwah tok faa suka buat..

Delima Zamrud said...

Salam perkenalan Kak Rose, ermmm satu kelainan dan nampak sedap jagung tu :)

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Ada lagi tak Kak Rose... nak dtg rumah ni :D