Lanai Kijang

Lanai Kijang

Sunday, February 17, 2013

Laksa johor yg bukan home made punya!

salam hari minggu semua.... hari minggu yang malas2. bila anak dah balik ke u, maka maknya pun dah bertukar tetiba jadi sangat lah malasnya nak kedapur... dua hari berturut2 gantung piok belanga. boleh gitu? x kisahla kan asalkan perut berisi, tapau pun ok gak.... dan hari ni terasa nak makan laksa johor yg sangat lama dah kak rose x buat. ikan dah bli tp tersimpan keras kejung dalam freezer, entah bila ada vitamin r tu mau mari... adoyaiiii....entah bila nak rajin cam ni lagi . dan bila makan yang bukan dari air tangan sendiri ni tentuya rasa tu pun kureng sket la. tp daripada x dapat makan, kira ni pun ok la kan.... portion yg sangat banyak n very rich dengan kuah dan segala mak nenek dalam tu mmg la x terabes dibuatnya!.... apa lagi sebelun tu dah balun salad ni bagai...

 

 
 Quinoa caesar salad..... glamer terbelit lidah nak nyebut tp mmg sedap. siap ada rega tu!

 tukang bayar nak makan nasik goreng jer... siap ada sate n udang sambal !...
 cute kan buh dalam gelas comei2 cam tu!

 
 another salad yang best....

iced lemon tea n bmw.... banana, mango+ watermelon juice
Alhamdullilah kenyang.

4 comments:

azieazah said...

Bestnya kalu dapat gantung kuali piyok barang 3,4 hari....! Cemburu saya. hehehe

Cik Kamoo said...

Kat mana lokasi restoran nie kak? macam sedap je menu2 dia .....

adda syuhada said...

nampak sedap...

aida said...

aduhh..rindu kat laksa johor..kak..boring2 jengahla blog saya ye..tq..http://hanyasekadarhobi.blogspot.jp/