Lanai Kijang

Lanai Kijang

Monday, February 25, 2013

Egg & tomato sandwich

 Asalamualaikum dan salam isnin yang mendung..... cuaca yg sejuk dan nyaman membuatkan kak rose tersangat lah malasnya nak berbrisk walk pagi ni... apa punya alasan kan.. dan bila pagi2 dan ngadap menda ni ada saja lah yang di browse mencari bekpes yang enak2 untuk disantap..... dan terjumpa resepi egg sandwich ni kat sini... terus lah kita membuatnya dan dengan segeranya men ngapnya!

kak rose cnp kan resepinya dan letak kat sini untuk sapa2 yang buntu nak wat bekpes pagi2 cenggini kan.... mekasih ya Gert..

Ingredients:

6 pieces bread – can be white or whole wheat
3 hard boiled eggs – roughly mashed
2 tbsp relish (x de pickle, kak rose gantikan dengan cili merah n hijau jer...)
1 tomato – cut into small cubes
3 tbsp low fat mayo
Salt and pepper to taste
Some butter for spreading 

 egg n tomato sandwich + susu omega.....

1. Combined the hard boiled eggs, relish, tomato, mayo, salt and pepper. Mix well.
2. Spread some butter on all the bread and top it with some of the eggs mixture. Spread it out evenly.
Stack 3 slices of bread on top of each other. (kak rose buat 2 slices each)
3. Trim off the brown edges and cut into half. Serve.

6 comments:

Sally said...

Kak Rose..nakkkk..par ni tak sempat beli bekpes pagi ni..huhu..

Azie said...

Bagus utk org yg berdiet

Sue @ Nenie said...

Assalamualaikum kak Ros...Pernah dulu cuba2 buat. tak sangka anak2 suka dan minta dibuatkan lagi keesokan harinya

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Meleleh air liur tengok sandwich kak rose ni :D

nor laila said...

nak buat macam ni jugak la nanti...macam sedap je..

anyss said...

Assalamualaikum,
Fuyooooo...sangat menyelerakan!
nyummmm nyummmm! kalau makan sejuk2 ni best kan