Lanai Kijang

Lanai Kijang

Monday, February 18, 2013

Beef lasagna untuk dinner

 biru mata hitam ku kejap ni... sesekali nak jugak menu cam orang putih, biarpun kulit x sama kan.... yang penting laju jer masuk molot, makan masa panas2 hangat mmg kejap jer dah licin. tapi lasagna ni bukan kak rose yang buat taw.... bli jer, sampai rumah tinggal nak reheat n serve...

sangat berbaloi2 sbb inti daging yang mewah n sangat cheesy... tp x leh la nak makan selalu, nak jugak kekalkan weight yang kak rose amik pagi tadi.... ni pun dah bertahan kurangkan amik nasi, tp semalam dah belasah laksa johor yang semangkuk beso tu.... dari 64kg dan pagi ni.... (tau, tau....masih over weight for my 5'1" height kan, tp sekurang2nya ada la jugak lose some of my stubborn fat tu!))


tapi agaknya la kan.... berapa banyak digit number tu dah gerak bertambah menaik lepas makan lasagna ni? takut lak nak g tengok weight tu balik! adoyaiiii.

3 comments:

Shamsiah Abdul Rahman said...

Assalamualaikum Kak Ros,

Saya pun tengah gigih nak turunkan KILO. Tapi asyik terkantoi saja. Tapi kalau macam ni punya menu, confirmed saya rela korbankan diet sebab tang hat ni sangatlah mengujakan.

fara dean said...

assalamualaikumm kak...
hihi..tak pe..seminggu sekali makan ni..lgpun Rasullullah suka makan ala2 mcm ni..

Sue @ Nenie said...

Assalamualaikum Kak..emmm sesekali oklah layan menu2 macam ni...best plak nengoknya