Lanai Kijang

Lanai Kijang

Tuesday, August 7, 2012

Bila vit m menyerang....

bubur cha chayang lemak manis.... keledek kuning n oren, keladi n cha cha.

salam dan selamat pagi.... wah! pagi pas sahur terus ngadap komputer.... sllunya malam pas terawih mmg ni la kejanya tp mlm tadi x dapat nak mengupdate. pas balik dari mesjid terus siap2 nak g up-town kat sek 24 tu. actually x pernah g pun sbb memang x rajin nak meronda malam2 hari tp sbb nak temankan anak yg nak macam2 tu pergilah jugak.... mak dato, ramainya manusia tok sah nak cakaplah.... camnerlah derang boleh bawak anak2 kecik berdukung, dengan stroller ketempat2 yg sesak n panas cam tu kan. kesian kat anak2 kecik tu. kenapalah up-town tu cuma bukak waktu malam je? parking lagi satu hal, jadinya kena la jalan kaki jauh sket dari tempat tu, kiranya ekersies malam la tu kan!

semalam kiranya hari berkemas rumah, pagi2 lagi mmg dah plan nak tuko langsir yg bukan baru... guna jer yg lama tu, tp baru pakai sekali jer pun. pagi tu mmg terik panas dan cepat2 basuh tp bila siap basuh jer hari pun dah mendung n hujan pulak.... kat mana la nak sidai langsir yg berat dan lebar tu... jadi masaalah la pulak. tu yg menjadikan bertambah2 malas nak wat keja.... so bukak posa pun cuma sediakan bubur cha cha jer dan mekdonal yg ada value meal tu. senang keja dan jimat kan?

mmg terbuntang perut nak ngabiskan sekeping foldover tu....
kesian kat fries, kejung dah pagi ni, kenyang la cik tong dapat makan!

2 comments:

Sari Yusa Ibrahim said...

Salam pagi, Kak Rose. Rasa nak ber ca ca ca lak bila tengok bubur cha cha tu..

P/S : Untunglah Cik Tong makan McD, hehehe

Amie said...

Cantik warna-warni bubur cha cha tu...