Lanai Kijang

Lanai Kijang

Thursday, June 4, 2015

Bowtie pasta sup

bowtie pasta sup untuk dinner semalam... tak tau dah nak buat kuih apa untuk minum petang aka dinner kami, barulah terpikir pasal bowtie yang ada dalam simpanan.... dan ini lah menu dinner untuk kami berdua malam semalam. sesekali buat sup cam ni pun sedap gak, n it is healthy too sbb guna sedikit minyak saja.

 simple yet soo fulfilling, ya lah kalau makan sampai 2 mangkuk tu memanglah full sangat2 kan... dan dalam sup ni kak rose cuma bubuh chicken fillet dan sayur2 sawi dan carrot... dan yang pastinya bowtie pasta yang direbus dulu dan masukkan dalam sup tu... siap dah dan boleh la menikmatinya dengan rasa tak bersalah sbb konon2 menu yang sihat for diet!

dan ini untuk dessertnya, buah mangga yang sangat manis ni sebenarnya sungguhlah membuatkan nombor di weighing scale tu sangat lajunya menaik mencanak2.... tapi sbb sedap, ignore nombor2 tu semua, boleh gitu?

5 comments:

Rizziela said...

sedapnya

Kak Rose said...

Rizziela, masak bodoh2 cam ni memang sedap, kan.

Delores Hope said...


Nice, i really like it.if you also like our site please follow: http://www.robesdemariee2013.com/

Shamsiah Abdul Rahman said...

Assalamualaikum K.Rose,
Sham tak pernah try lagi makan bowtie pasta dgn sup.
Biasa goreng pedas saja.
Blh dipertimbangkan jugak ni.

Delores Hope said...


Nice, i really like it.if you also like our site please follow: http://www.robesdemariee2013.com/