Lanai Kijang

Lanai Kijang

Thursday, February 5, 2015

Breakfast... macam2 ada!

 salam dan selamat petang semuanya... cuaca yang sangat panas membakar membuatkan memang tak keluar rumah lah kak rose ni, melainkan pepagi masa brisk walk selama satu jam tu jer, pas tu terus masuk dan tak keluar2 dah! baru sebulan duk sini kulit dah jadi macam anak mami tanjung cuma lidah jer yang tak boleh lagi nak cakap macam orang penang... lidah dah tak boleh nak adjust dah! dan ada banyak masa nak ngadap menda ni... nak masak2 pun tak de sapa nak makan kan...lunch pun dengan roti bakar, nescafe o n fruits jer. makan tu nak jer tapi malas nak masak!

  colourful fresh salad n fruits

 ni bekpes masa kak rose duk kat Grand Blue Wave, Shah Alam minggu lepas, bekpes sampai tak hengat sambil tunggu kawan datang jemput nak g mengaji Al-Khafi kat seksyen 19, rumah lama tu. memang tertunggu2 sangat nak join derang mengaji macam2 dulu2.... rindu sangat moments tu. sambil tu isi perut dulu.... macam2 ade dan makan saaaaaangat banyak walaupun g bekpes sorang2 sbb en asben dah g kerja very early in the morning.... jangan tak caya, ni semua kak rose punya bekpes tau. boleh kenyang sampai petang!
 fried wantan n veges

 macam2 ada... veges, mash potato, frankfurter, roasted ayam n mee hoon goreng

assorted buns....

black coffee, piring alas cawan pun tak sempat nak letak!

1 comment:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Sedapnya kak rose... makan banyak pun tak apa sebab kak rose rajin brisk walk :)