Lanai Kijang

Lanai Kijang

Sunday, June 2, 2013

Putu Bambu Juriah Air Hitam

 putu bambu juriah air hitam @2.50/pack of 6 biji

salam hari minggu untuk kawan2 semua.... pasti ramai yang memenuhi undangan kenduri sana sini kan....dan kak rose jugak tak terkecuali. kalau minggu lepas kami g kenduri di Melaka, semalam pulak di Batu Pahat, Johor...menghadiri kenduri sepupu yang melangsungkan majlis perkahwinannya. kira selepas majlis teruslah balik kampung. dan kerana takut terkena jam macam minggu lepas tu, so kami amik keputusan bertolak pagi dari kampung, 3 jam dah sampai rumah dah.... minggu lepas dari melaka ke shah alam amik masa sampai 4 jam. ada kalanya macam parking di tengah highway tu. rasa x nak bayar tol jer taw!


on the way balik, bila lalu kat pekan air hitam tu nak jugak singgah kat gerai putu bambu yang sangat femes ni... rasa pun ok la pada kak rose.... sekali bli mmg nak selalu je rasanya... pagi lagi dah ramai pengunjung yang datang membeli, ada yang tapau dan jugak yang menikmatinya panas2 disitu... ada 3 set pengukus macam kat atas tu dengan putu yang sedang dikukus diatasnya.... masa kak rose sampai, banyak yang dah siap dan dipack dalam bekas polysterin.... memudahkan pembeli yang ramai dah berbaris...x payah nak tunggu lama2 kan.

one of the pengukus dengan putu yang sedang dikukus diatasnya... so, kawan2 kalau g ke batu pahat dan lalu kat air hitam ni jangan lah lupa singgah n menikmati putu bambu panas2 yang sedap ni...

6 comments:

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Sedapnya mkn panas2 nih!

Norzila Zakaria said...

sedap ni kak..lemak manis..

Kak Rose said...

atie, bila dah sejuk pun masih lembut jer... sedap sangat!

Kak Rose said...

Norzila, mmg sedap, kalau balik BP sllu singgah n bli kat sini

fazianbatrisyia said...

sib baik tak kempunan. sy dah penah singgah situ beli...sedap & comel2...boleh tahan gak berbaris masa sy beli tu...nak rasa punya pasal alang2 dah sampai ayer hitam.

Anonymous said...

klu g bp..mmg xsah klu xbli..putu bambu lain dr yg lain..mmg sedap lemak brkrim...tmpt lain mmg xleh lwn..