Lanai Kijang

Lanai Kijang

Saturday, June 22, 2013

Hari untuk berjumpa doktor....

 salam hujung minggu buat kawan2 semua.... dah 2 hari rumah maya ni x berupdate, entah apa yang dibzkan pun x tau lah. tp hari separuh hari dihabiskan dengan berjumpa doktor n dentist jugak. kami anak beranak g jumpa dentist ari ni untuk routine check yg every 6 bulan tu dan jugak buat scaling....ni pun dah lewat sbb last jumpa dentist ni pada october last year.  cam biasa la bila nak keluar dari bilik tu pesanan "dont forget to come back in 6 month ya") tp sllunya mmg akan terlupa....


pas tu g jumpa doktor yg sllu tu. sebenarnya kak rose ada sakit kat upper arms - both hand lak tu. sakit nya cuma akan terasa bila kak rose cuba nak capai sesuatu ie stratch my arm ataupun bile tersalah movement. mmg terasa sakitnya. dah google n baca berkenaan sakitni. ada yg panggil frozen shoulder, upper arm pain n ada yang kata symptom of burusitis jugak, x tau la mana satu yg sebenarnya, tp yg pasti mmg upper arms tu yg sakit. ada buat physiotherapy for upper arm pain yang kak rose belajar dari youtube...tp macam x de improvement je, so ari ni jumpa doktor n next few days akan jumpa doktor pakar pulak... harap2 akan cepat hilang la sakit tu, Insya Allah.

seharian berada diluar, makan semua pun tapau jer. pagi sudah tapau nasik lemak besar punya, sbb lps buat gg tu at least kena tunggu 2 jam baru dapat makan, so lunch pun dah dekat pukul 3 petang. pastu kawan ajak temankan g bli something untuk majlis perpisahan kawan yg akan bersara yang akan diadakan pada esok hari.. 3 pcs mangkuk n pinggan porcelain untuk Kak Norehan Khalit dan selamat berpindah kerumah baru nnti.


sambil jalan ronda-ronda tu ternampakla pulak madu khaula ni, terus la bli sebotol kecik 370gm @rm35/bottle sbb yg ada kat rumah pun mmg nak abes dah. suka dengan rasa madu ni, minum tiap2 pagi, tu kalau x lupa la.... he he he sekian aktibiti ari ni, nak g pasar malam pulak untuk stok dinner...mmg malas nak kedapo dah ni!

1 comment:

Nurul A said...

Salam kak,
Dlu2 sy tak pernah dgr frozen shoulder tu, Tapi skrg mmg ramai juga org yg saya kenal ada this frozen shoulder. Kebanyakkan kwn saya dinasihatkan increase kan pengambilan kalsium.

Saya ada guat Giveaway di webiste. Jemput masuk ya. Sambil2 tu, boleh kita tukar2 link?
www.beautecology.com