Lanai Kijang

Lanai Kijang

Saturday, June 8, 2013

Kalaulah ada dusun sendiri....

 salam hujung minggu buat kawan2 semua.... pagi hari kami dah ke sdmc untuk follow-up busu's collarbone fractured, Alhamdullilah dah sembuh sepenuhnya dan yang tinggal adalah scar yang panjang....mmg amik masa lah agaknya nak hilang bekas operation tu.. ada cream doc tu bagi tp malas nak apply, asik lupa je katanya! and next appoiment is in one year time, harap2 x la lupa dengan date tu nanti kan...
balik dari sdmc, singgah kat kedai buah kat subang jaya ni... dari dulu kedai ni lah yang jadi tempat persinggahan kalau nak top-up stok buah, tp yg sllu bli je kat c4 atau tesco je, sbb dekat kan..

apa pun buah fresh ni agaknya bolela tahan untuk stok dua minggu... kalau dengar health talk, sllu dipesankan jaga makan minum dan jaga kesihatan....banyakkan makan buah2an n sayur2an, sllu buat exercisesla..... tapi yg pasti dengar jer, amalkanya jauh sekali! camner tu? sendiri mau ingatla kan!

7 comments:

Cendana Kasih said...

sukanyer akak makan buah kan..kat rumah saya ni, kalo beli pun setakat tiga pat bijik jer, kalo lebih, mesti kecut dalam peti es je

Bbwana adienia said...

salam kak..

makan buah ni sangat bagus..selalu dipelbagaikan supaya tidak bosan..macam2 vitamin kita bleh dapat..

Kak Rose said...

Noorma, x tau la, pas makan mesti nak cari buah jugak.

Kak Rose said...

Bbwana, tu yg bli banyak... tp macam2 jenis...

Norzila Zakaria said...

yeay buat air pun best ni kak..

mama sara nur said...

assalam kak ros
samalah sy feberet buah2 x kira buah apa semua belasah, ingat zaman kanak2 kat kg dulu buah apa pun nak try rasa asalkan x beracun he hee tiapminggu stok buah2 gini kena ada kat fridge tu
dusun kat kg ada he heee tp kena tunggu musim

Nadz Nazharzan said...

Assallamualaikum k rose..
Bnyknya memborong buah... suka mkn buah tp kadang2 tu malas nk kupas..cam ne tu???