Lanai Kijang

Lanai Kijang

Sunday, June 23, 2013

Jerebu everywhere.....

 matahari pagi ni dicelah2 rumah taman perumahan kak rose. jerebu dimana2.... pagi yg sepatutnya cerah dah jadi gelap dek jerebu dan hidung juga sangat rasa stuffy, x selesa. hot weather n high temperature sangatlah memburukkan keadaan... kesian anak yang nak balik ke melaka.... masa balik sini naik bas n bawak moto g melaka lak... kesian jugak moto yang dah lama x jalan, so kali ni bergilir2 lah dengan si silver tu..

ready nak jalan dengan full protection... bekalkan jugak face mask banyak2 sbb kat melaka lagi teruk keadaan jerebunya kan... harap anak mama sampai dengan selamatnya. dan macam biasa pesan mama yang beribu kali.... be very careful on the road, jangan laju2, tepon mama setiap kali berenti dan bila sampai nnti.... x abes2 pesan, jangan bosan dengar ya.... for ur own good jugak.

2 comments:

Norzila Zakaria said...

sama la kt selangor pun hari ni nampk lebih dr biasa..

azieazah said...

Bila terpaksa, tak leh nak elak redah juga la jerebu pun. Tapi jika boleh elak, elak la jangan terdedah.

Cuaca kita parah kebelakangan ni.