Lanai Kijang

Lanai Kijang

Monday, August 4, 2014

Raya dan demam....

Salam dan salam Syawal ke lapan dah hari ni... macam mana raya kawan2? meriah la kan pastinya. buat kak rose cuam dapat 2 hari beraya kat kampung tu dan bila balik shah alam macam2 dugaan datang... raya ketiga kak rose diserang sakit belakang yang kemudian di diagnosis as batu karang....separuh hari dihabiskan di sdmc. nasib baik selepas tu x de la lagi rasa sakit tu dan masa tu demam pun tak de...

tapi bila balik rumah, next petang tu diserang demam pulak... mengeletar menggigil seluruh badan dan akibatnya kena g doktor sekali lagi... tengok lah sebeban ubat yang dibagi...hingga kini demam dan kebah tapi batuk n runny nose tu tak berenti pulak... sakit hidung dah dibuatnya! makin makan ubat makin banyak lak selsema menjejeh! adoyaiiii laaaaa. bila la nak elok ni. memang x dapat nak beraya, jiran sebelah pun tak dapat jumpa lagi! berehat sambil nursing my batuk n runny nose je la dihari raya ni.

13 comments:

Bbwana adienia said...

salam aidilfitri kak rose dan maaf zahir batin..

banyaknya ubat..moga akak cepat sembuh ya

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Syafakillah kak rose.. moga cepat sembuh ye.. jgn lupa makan ubat.. take rest :)

LYAfrina said...

moga cepat sembuh kak..
saya pom demam gak ni

LYAfrina said...

moga cepat sembuh kak..
saya pom demam gak ni

Kak Rose said...

Sama2sama Bbwana n tq ya.

Kak Rose said...

Dugaan betul raya kali ni Yati...

Kak Rose said...

LYAfrina, sama2 kita beraya dengan ubat jer la...

nasa mulia said...

Dugaan kak, banyak2 berehat biar cepat sembuh.

Kak Rose said...

Betul tu nasa mulia, Dia suruh kita rehat banyak2...recharge!

tiga lalat said...

Salam aidilfitri. Hee maaf zahir batin. Hee.

Anonymous said...

Saya berharap Kak Rose akan cepat sembuh.

Ada terbaca petua kat internet yang mungkin berfaedah kepada Rose

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/09/29/six-ways-to-keep-kidney-stones-at-bay-from-the-harvard-health-letter.aspx

http://healwithfood.org/kidneystones/

http://chriskresser.com/how-to-prevent-kidney-stones-naturally

http://aprilcrowell.com/about-chinese-medicine/treating-kidney-stones-with-holistic-nutrition-chinese-medicine

http://www.wellsphere.com/general-medicine-article/health-benefits-of-coconut-oil/1260114

Kak Rose said...

Anon, tq for the link...

Mummydearie said...

Semoga Kak Rose cepat sembuh hendaknya. Takpalah raya sebulan. Bila dah sembuh nanti bolehlah pergi beraya ke rumah jiran dan saudara mara.