Lanai Kijang

Lanai Kijang

Tuesday, March 16, 2010

Gulai Udang

Salam semua dan selamat petang. Sejak balik dari AS (Alor Star je) hari ni baru kak rose rajin sikit nak masak. Entah apa yang dibz kan pun tak tahu.... risaukan anak yang x ambik pot nak isi borang IPT ya jugak.... asik main game, facebook je..... semua mama nak kena buatkan.... aduhai anak....

dan ari ni pulak nak jadikan cerita.... g BSN buat bayaran premium insurance anak yang tertunggak sebab SI ada masaalah.... selam 11 tahun buat bayaran melalui SI and this is the first time ada masaalah macam ni.... and dah sebulan lewat pihak insurance baru bagi tau dan the policy dah not in force.... kita dah bayar selama 11 tahun dan sekali default payment, bukan dari salah kita pun (either BSN atau Pihak Insurance nyer masaalah) dia dah nak lupuskan polisi tu.... siap bagi pilihan lagi soh tuko policy.... eeee geramnya.... ok... gaduh pun x guna bayar je la.... bila dah selesai urusan nak kuor tiket paking lak hilang.... denda RM20.00 untuk paking yang x sampai sejam tuh..... huhhhh....ok ok enough babbling.....

balik rumah menung jap.... don't know what went wrong..... pk pun x guna.... masak lagi bagus boleh gak makan tengahari..... untuk hiburkan hati sendiri la kan.... so buatlah gulai udang dengan kacang buncis, goreng sayur, ikan kurau masin dan yang sedap sekali sambal tutuk tu.... berpeloh2 kita makan....hilang segala yang berserabut tadi tu....

lauk yang simple.... hilang segala serabut dikepala lepas makan tengahari..... maklumlah perut dah kenyang....

lempeng cicah dengan sambal tumis ni buat untuk sarapan pagi tadi.... kenyang... Alhamdullilah.

1 comment:

Anonymous said...

If you are planning to Abercrombie and Fitch make a profit, Abercrombie then giving away promotional clothing Abercrombie Sale as a promotional gift will never Cheap Abercrombie let you lose your aspiration. Abercrombie outlet This is the best way to reap profits. The first step towards this is abercrombie Jeans by deciding your budget. A well Abercrombie Pants planned budget can get you the best promotional items at reasonable cost which will easily be Abercrombie Tees accepted by the masses. Regardless, Abercrombie Shorts selling branded promotional Abercrombie Sweaters clothing with your own brand is another way to gain instant popularity. The natural impulse for almost all retailers is to make a huge profit on the products already in the stockpile. But it would be wiser to purchase loads of unique promotionally priced clothing items, promote it at good deal basement price and then put it on the market of sale. This way the scope of attracting populace to the store increases. This merchandise actually pushes benefits with its attractive features. It not only provides name and popularity to your brand but also helps to reap noticeable profit also.