Lanai Kijang

Lanai Kijang

Saturday, March 20, 2010

Diet - 1st day

Selamat malam suma..... hari ni kak rose nak mulakan progress berdiet.... so obese kan compare to my height yang cuma 5'1".... (tolonglah jangan gelakkan kak rose ya.... memang really putting on weight).....sebab tu la kena berdiet.... tapi x taula lama mana boleh bertahan.... x cuba x tau kan..... so today is the day.... harap2 no d scale tu akan berubah...... sekurang2nya kalau ada perubahan akan bertambah semangat nak meneruskan usaha ini....


Sebelum mulakan kena test bp dulu..... ok la tu kan... but still under medication.... ke suppose the reading kena rendah lagi.... doktor2 cyber tolong bagi nasihat sikit pada kak rose yang x pandai nih..... so... jom kita mulakan.....

bekpes.....
1 slice toast,
2 ts peanut butter,
1 grape fruit
black tea or coffee

for lunch....
1 slice toast,
4oz tuna in water (kalau x nak ada fishy smell just perahkan asam limau, potong bawang sikit dan cili merah, gaul rata)
black tea or coffee

yang ni dinner nyer..... banyak kan....
1 cup long bean
1 slice cold meat
4 oz beetroot (yang ni kak rose x suka tuko ngan baked potato)
4 oz icecream (must be vanilla, tapi semalam g bli vanilla x de lak, amik vanilla lime)
1 small apple

p/s: only salt and pepper and no other seasoning plzzzzz -
So sapa2 yang terasa nak berdiet mari join kak rose kita sama2 cuba to shed the excess kg yang degil tu.....

while I'm on diet masak ni untuk dinner abang, nasi n ayam paprik je.... sempoikan.... akceli malas nak masak beria sbb sorang je nak makan..... busu dah g holiday d PD ngan udin....

3 comments:

kak siti said...

salam kenal..seronok bila dpt mencapai apa yg kita inginkan tul taK...saya begitu teruja dengan U ..saya berdiet jg tp kurang menjadi bolehlah kita syer ye..btw thanks

Kak Rose said...

Cubalah...manalah tau menjadi...sama2 kita share resepi dan kejayaannya.

Anonymous said...

If you are planning to Abercrombie and Fitch make a profit, Abercrombie then giving away promotional clothing Abercrombie Sale as a promotional gift will never Cheap Abercrombie let you lose your aspiration. Abercrombie outlet This is the best way to reap profits. The first step towards this is abercrombie Jeans by deciding your budget. A well Abercrombie Pants planned budget can get you the best promotional items at reasonable cost which will easily be Abercrombie Tees accepted by the masses. Regardless, Abercrombie Shorts selling branded promotional Abercrombie Sweaters clothing with your own brand is another way to gain instant popularity. The natural impulse for almost all retailers is to make a huge profit on the products already in the stockpile. But it would be wiser to purchase loads of unique promotionally priced clothing items, promote it at good deal basement price and then put it on the market of sale. This way the scope of attracting populace to the store increases. This merchandise actually pushes benefits with its attractive features. It not only provides name and popularity to your brand but also helps to reap noticeable profit also.