Lanai Kijang

Lanai Kijang

Tuesday, March 9, 2010

Cucur badak

Selamat petang suma...... ari ni first time buat kuih ni.... kes nak mengabeskan serunding yang buat ari tu la ni..... resepi pun main agak2 je sebab resepi yang encik google carikan suma banyak2 dan guna sweet potato.... tapi kak rose tak de keledek dan gantikan dengan potato je.... jadi tepung pun main agak2 je lah... ari tu pernah tengok ibu sharifah buat.... adunan dia lembik , taruk tepung sikit je dan masa nak bentuk tu sapu minyak pada tangan supaya x melekat.... kak rose pun tirulah.... alhamdullilah inilah hasilnya..... cuma bentuk tu ada kecik beso bulat bujur suma ada.... x pe kan... untuk first timer ok la tu kan..... boleh cam tu?

3 comments:

Fiza Nordin said...

ooo akak pakai kentang pulak ye...untungnye ade tenet ni...berbagai resipi dengan berbagai bahan2 sampingan lain boleh kite pelbagaikan.

kalau saya nak elakkan lekat d tangan, lumurkan dengan tepung gandum.nnt boleh try guna minyak pulak.labu ade lebih lagi tu.cadangnye bf pg tadi nak buat kuih gelang tapi nasi ade lebih pulak semalam. tgklah esok pula.

hari ni tak masak nasi sbb nak dinner western.dah deal ngan hb tadi nak wat chic chop le konon.heheheee...

Kak Rose said...

wah ni mesti blackpepper sauce tu ada banyak lagi... leh makan ngan chicken chop lak... ya lah fiza untungnya ada tenet ni kan... seluruh donia kita leh gi dan tengok masakan diorang kan....

Anonymous said...

If you are planning to Abercrombie and Fitch make a profit, Abercrombie then giving away promotional clothing Abercrombie Sale as a promotional gift will never Cheap Abercrombie let you lose your aspiration. Abercrombie outlet This is the best way to reap profits. The first step towards this is abercrombie Jeans by deciding your budget. A well Abercrombie Pants planned budget can get you the best promotional items at reasonable cost which will easily be Abercrombie Tees accepted by the masses. Regardless, Abercrombie Shorts selling branded promotional Abercrombie Sweaters clothing with your own brand is another way to gain instant popularity. The natural impulse for almost all retailers is to make a huge profit on the products already in the stockpile. But it would be wiser to purchase loads of unique promotionally priced clothing items, promote it at good deal basement price and then put it on the market of sale. This way the scope of attracting populace to the store increases. This merchandise actually pushes benefits with its attractive features. It not only provides name and popularity to your brand but also helps to reap noticeable profit also.