Lanai Kijang

Lanai Kijang

Friday, April 16, 2021

Iftar #3 ikan selar nan dua ekor...

 Asalamualaikum dan Alhamdulillah, selesai dah berpuasa hari ke tiga... semuga kita terus diberikan keuatan dan kesihatan yang baik untuk menjalankan ibadah dibulan mulia ini... Aamiin.

dan menu kami untuk berbuka dihari ketiga ni semuanya simple2 jer.. buah mestilah ada kan. since ada banyak buah mangga, hari2 kita berbuka dengan buah mangga selain dengan buah kurma frozen tu
menu ayam yang hari2 kena ada... layankan jer la... cumanya pening jugak nak masak camner ayam tu.. dan bila dah buntu, sambal ayam fillet dengan kentang ni pun boleh la kan... buat sikit cam ni pun masih tak boleh habis makan... dah stat lah fridge mengumpul leftover!
sayur rebus2 jer.. cauliflower, sawi dan carrot. campur lah semua nak mudah kerja tukang masak
ni lah dia ikan selar nan dua ekor... harga ikan yang sangat potong leher bagi kak rose lah. tempat kawan2 pun cam ni jugak ker. ikan selar ni rm24.50/kg.. sekilo ada 4 ekor jer pun.. huhu
ikan tenggiri goreng kicap bawang...dan bahagian isi ikan tenggiri ni harga dia pun jenis harga kayangan jugak lah kan. kalau nak murah, tapi tak pandai nak kelaut pulak kan??
dan menu berbuka paling senang yak amat nak buat, cekodok kentang cicah dengan sambal kicap jawa. Alhamdilillah dengan rezeki makan dan kesihatan yang Allah bagi. Syukur.
 

No comments: