Lanai Kijang

Lanai Kijang

Thursday, April 22, 2021

Iftar #9 sup daging

 Alhamdulillah dengan rezeki Allah untuk menu berbuka semalam...

sup daging sempoi...masuk semua dalam pc, tet tetttt... siap dah. tq noxxa memudahkan kerja tukang masak ni.
fillet ayam goreng bercili kicap... buat sekeping dada pun tak leh habis, sampai bersahur sianak makan lauk ni juga, masih berbaki separuh lagi... tolong!!! fridge dah menjerit coz full of leftover..
sayur peris goreng dengan udang ni memang pebret en asben lah.. nasih baik habis at one go, tapi memang buat pun dengan separuh buah peria tu jer..
yang ni memang sentiasa habis lah... buah mangga susu dan betik
kuih lopez de squera ni pun atas permintaan en asben yang nak berbuka dengan kuih yang mansi2.. buat sikit pun ade berbaki lagi pulut tu, nasib baik belum salut semua dengan kelapa tu.. jadi left over lagi... agaknya etang nanti boleh panaskan pulut tu dan makan dengan serunding ikan pun ok gak kan, tak lah membazir... tapinya... only time will tell, jadi ke idok!
 

2 comments:

Seri Kandi Di Tanah Jauhar said...

meriah jugak menunya kak

Kak Rose said...

SK, meriah tapi makannya sikitttt jer... asik lah ada leftover, nak masak sikit jer takut tak cukup pulak huhu..