Lanai Kijang

Lanai Kijang

Monday, March 29, 2021

Masak apa tak jadi hari ni?

kisahnya.... bila asik browsing  dan tengok ig kawan2 yang buat banyak tayangan amal, maka mata dan tekak pun mcam tak dapat nak kontrol dah... huhu. dan ada terpandang dia buat red ruby yang sangat mengancam mata dan tekak lah ni, so gigihkan diri nak buat jugak walaupun bahan x ada... just think that kita yang buat dia, guna lah apa yang ada gitu kekdahnya... so yang ni kak rose guna sagu mata ikan yang dikukus dan warnakan merah dan nangka fresh dari supermarket lah.
dan.... tang santan tu, konon guna santan fresh perah dari kelapa parut, tapi dek asik dengan kerja lain maka masa panaskan santan tu terus terlupa ianya ada atas dapo... membuak dan pecah minyak  la jadinya ๐Ÿ™…... tapi ada aku kesah, buat jugak lah sebab itu jer santan yang ado... so, begitu lah kejadiannya! masak apa tak jadi pun nak gak tepek kat sini. lantak la labuuuuu...
 

1 comment:

Seri Kandi Di Tanah Jauhar said...

tak jadi pun nampak menggiurkan