Lanai Kijang

Lanai Kijang

Monday, March 8, 2021

Eat clean n healthy ker macam ni?

SAHM yang memang duduk rumah, pantang lepa ada masa terluang suka sangat scroll ig kawan2 yang sedang berdiet2 dengan menu yang sedap2 tapi masih boleh turunkan berat badan... tapi kak rose ni mana nak nyer turun berat tu sebab nak makan yang sedap2 jer kan. cumanya kak rose suka dengan menunya tapi resepinya buat suka suki sendiri... nak sesedap rasa lah bila makan... yang nak diet tu jangan lah ikut macam kak rose ni ya... bahaya tu!
kalau nak berdiet tu memang tak de minyak2 la kan.. tapi ayam perap sesedap rasa ni kak rose goreng dalam pan dengan spray jer minyak kat pan tu... no deep frying lah! brokoli dan carrot tu pun coatkan dengan bahan perapan ayam tadi dan goreng lah dalam pan lepas goreng ayam tu tadi... sedap weh! tak perlukan pencicah dah.
dan... kan kak rose dah kata, mananya nak eat clean n healthy, siap gandingkan dengan minuman sunkist pure orange juice dan buah2 yang semuanya manisss... cumanya tak de nasik lah. eat clean n healthy jugak ke cam tu? sendiri mau ingat lah.
 

1 comment:

Norlaili A Wahab said...

Healthy ayam tu. Sayur banyak, takde nasi, kurang minyak, kurang gula hehehe