Lanai Kijang

Lanai Kijang

Tuesday, November 8, 2016

Beryani Parit Raja di Nilai

 Masa kak rose stay lima hari kat bandar enstek, Nilai ternampak lah restoran ni... ishhhh... macam kat kampung kak rose lak kan nama tu, so memang sangat lah nak mencubanya... tapi kena lah tunggu en asben, sebab petang jer baru habis kursus tu. dan kebetulah hari terakhir tu dia habis awal so petang nya kami makan kat sini... nak mencuba kesedapan nasi beryani parit raja ni... sangat lenggang dan tak de pelanggan masa ni...

en asben oder nasi beryani ayam dan kak rose punya nasi beryani dengan ayam masak merah... tapi betul2 not to my liking,  tengok saja ayam masak merah tu.... tersangat lah pedasnya n it doesnt look like ayam masak merah at all... instead ianya macam ayam masak sambal cair pedas berdesing! huhu... atau agaknya tekak kak rose jer yang mengada, terus teringat nasi beryani insaf jer. yang en asben punya macam ayam masak rempah n kicap, kira ok la tu... kalau kawan2 ada kesempatan boleh lah mencuba dan merasa sendiri nasi beryani parit raja ni... cita rasa kita tak sama kan. harga rm11.50 sepinggan.

2 comments:

Phong Hong said...

Ya lah, masak merah tu macam cair gitu. I think you can cook better :)

Warisan Petani said...

Baryani yang femes kt Batu Pahat.