Lanai Kijang

Lanai Kijang

Thursday, August 18, 2016

Brisk walk semalam...

 Setelah dua bulan lebih berehat dari berbrisk walk pepagi, sekarang masa nak paksa diri untuk buat rutin seharian macam sebelum bulan puasa hari tu.... actually dah stat minggu lepas lagi, tapi tepon oppo tu cam tak leh nak capture steps yang dah kak rose buat, tepon samsung s6 edge yg dok guna dulu tu dah ilang kan...  lepas S health tu tak nak capture, kak rose donlod steps mania pulak... pun sama jugak... bila dah auto pause tu tak nak pulak auto resume to count the steps... so sejam berjalan dia cuma rekodkan about 1k steps.... eh, tak leh jadi ni.. atau memang kak rose yang buta it ni memang tak reti nak guna application yg canggih2 tu... huhu...

 nasib baik ade tepon samsung yang lama ni untuk screen captured.  dapatla rekodkan jumlah steps yang kak rose buat pagi2 hari tu...nak jugak tau berapa langkah dah buat... tak dapat 10k, separuh pun jadila kan... maklumlah jalan pun macam lenggang mak limah jer... agaknya kalau ada hantu mak limah yang kejo, mau laju jer langkah tu!

dan ni la jumlah steps pagi semalam... dengan jalan lenggang mak limah selama 1 jam lebih, sambil tu pot pet berenti bila jumpa kawan... dan teruskan semula... dah habis jalan sambung pulak duduk atas kosi nano bagi mandi poloh pulak...memang berpeluh sakan tapi lepas tu makan dan minum pun sakan jugak... calories burnt cuma 278 kcal, yang masuk berganda2 agaknya! ishhh... ishhhh!

2 comments:

hainom OKje said...

Tahniah ye, saya ni entah bilalah nak exercise..... hari tu dah start, tapi sekali tu ajelah hihi.

Bagus gadget sekarang ni kan...Banyak kegunaannya

Kak Rose said...

Hainom, kalau ikut hati mmg malas je...tu yg paksa diri tu.