Lanai Kijang

Lanai Kijang

Monday, November 25, 2013

Jagung manis

 tak rajin nak masak nasi, kita makan jagung manis je pun boleh kan... kalau nak beli jagung manis cam ni kat pasar malam pun dah mahal kan...so the best option kita buat sendiri jer... meh nak kongsi resepi yang kak rose amik dari Myresipi oleh aziemas ni. mekasih ya.

Bahan-bahan
  • 500 gm jagung ( leh dpt dbhgn frozen ) (kak rose guna dari 2 tongkol jagung fresh)
  • 2 s b butter
  • 4 s b susu pekat manis ( kemanisn ikut suka ) (kak rose buh 2 sudu jer!)
  • secubit garam

Cara-cara

  1. Kukus jagung dlm 20 minit..lg lama lg sedap :)
  2. Jagung dh masak..dlm bekas lain..masukkan jagung yg masih panas2, gaul dengan butter, susu pekat manis dan tabur secubit garam.
  3. Sebatikan..dh siap....enak dimakan semasa masih panas2..
sedap, lemak n manis.... sambil ngadap komputer pun boleh habis 2 mangkuk ni....

3 comments:

kayumaniskorner563 said...

cantik,nampak segar jagung tu....rajin kak rose

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Sodapnyo. kak rose weiiii... macam nak jer.. macam nak jer satu cup jagung tu ehe ;)

Gee® said...

nak sikit....