Lanai Kijang

Lanai Kijang

Monday, November 4, 2013

Hasil memancing semalam....

 
 peralatan menyiang.... parang, pisau, gunting dan garfu...keratif kan.

hari minggu pergi memancing? ya..... memancing kat tesco jer. senang n sure dapat ikan apa saja yang dikehendaki kan.  dan bila dah dapat ikan tu terus la g kat tempat budak yang tolong siang kan tu.... memang biasa pun ikan siakap ni derang tolong siangkan tp semalam "kak, ikan besar2 jer yang boleh tolong potongkan" ha????? uwaaa!!! derang x nak tolong, buang sisik pun x nak! so, kenala buat sendiri. baru tau camner susahnya nak buang sisik ikan ni....berterbangan satu dapo!

setelah setengah jam.... siaplah menyiang 4 ekor ikan siakap nih. kalau jadi butcher dah lama kena buang  kerja dah ni! nasib baik ade en asben yang rajin nak tolong, dengan kreatifnya guna garfu untuk cakar sisik....tp ya Allah, berterbangan merata sisik tu...kita jugak la yang kena kemas sudahnya...

pack individually, senang nak defrost n masak nnti kan... dah siap semua, g makan kat luar pulak... ari minggu kan.

1 comment:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Tu stock weekdays ke kak rose ... boleh lunch kat luar lagi tu :)