Lanai Kijang

Lanai Kijang

Monday, September 30, 2013

Masih kat sdmc....

 antibiotik time sambil tengok filem harry potter hingga habis 7 series

Salam hari isnin pada kawan2 semua....harap semuanya sihat2 saja ya. tapi buat kak rose masa ni masih berada kat sdmc....temankan anak yang masih belum boleh discharge...petang katanya.....so tunggu je la. Dah boring sangat ni..empat hari kat hospital, tapi tidaklah kak rose bermalam kat sini, pagi datang n stay sampai malam baru balik.

Masa hari pertama lepas operation tu ada sedikit bleeding, risau hati mama ni Tuhan je yang tahu....cepat2 tekan button panggil nurse n lapkan darah yang drip sampai kedada n perut n put another gause yg tebal untuk absorb darah tu...tp tampalan yang asal x leh nak bukak, sb katanya doc je yg boleh bukaknya....so nampak sangat luka jahitan tu akan soak dengan darah pada gause yang dah basah sampai x leh nak absorb drarah yg keluar tu....cuma nurse tu kata kalau ada bleeding lagi barulah dia akan bagitau doktor n advice me no to risau sangat....kejap lagi ok la tu....tp mmg sangat risau, tp tuan punya badan rilek je....tengok movie harry potter complete set lagi!....

Dan memang syukur sangat2 bila pagi esoknya doc datang n bukak tampalan untuk buat dressing kat jahitan tu, nampak dah kering n in place....x lah macam mamanya bayangkan, yg luka tu akan soak dengan darah tu.  aissahhhh.....risau yang berlebihan pulak! cumanya tangan tu x leh nak gerak banyak.....kanan kena operate, yang kiri pulak ada jarum yang terpasang untuk ubat2...so dua2 x leh nak guna sangat, tu yang mama asik nak kena teman masa kat sepital. harap2 lepas ni x de la lagi kisah nak kena operate cam ni lagi.....mintak dijauhkan ya Allah....

2 comments:

Gee® said...

Sabar yer Kak Rose... dan semoga anaknya cepat sembuh...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Moga busu cepat sembuh kak rose..