Lanai Kijang

Lanai Kijang

Monday, September 23, 2013

Nasi lemak sarapan pagi semalam...

 Salam isnin kawan2 semua... harap2 x de lah monday blues dan semua ceria hendaknya bersama minggu yang baru. terima kasih pada kawan2 yang masih sudi singgah di blog kak rose yang macam hidup segan mati x mau ni... entahlah, vitamin m tu banyak sangat...dan bila encik asben tukar os pada pc kak rose ni kepada windows 7, serasa macam haru biru jer.... orang malas nak explore dengan benda yang baru cengginilah jadinya kan... dah biasa guna xp, tp katanya sbb xp ni manyak menda dah x support, jadi kenalah tukar... hishhhhh!!!! so pelan2 belajarlah....


banyak nya rambling, padahal nak citer nasik lemak yang kak rose buat untuk sarapan pagi semalam je sebenarnya... entah terasa sangat nak bekpes dengan nasik lemak, so pepegi dah bersilat kat dapo... semuanya nak kena buat masa tu jugak, sambal tu yang lama nak masaknya dan sambil2 tu goreng jugak kangkong dengan udang kering, buat telo dadar dan udang celup tepong malas2...

breakfast yang dah macam hidangan untuk lunch.... dan sememangnya pun, ni bukan untuk bekpes jer tapi dah jadi brunch....sbb bila dapat nikmati nasik lemak ni pun dah dekat pukul sebelas....so jimatkan. yang sebenarnya malas nak masak lagi la tu....

ni jer lauk untuk nasik lemak tu.... x dak telor mata, ikan bilis, timun n kacang bagai.... kenyang kami anak beranak dan selebihnya, bekalkan untuk busu balik ke melaka..

9 comments:

Gee® said...

Kak Rose... nak udang!

azieazah said...

Dah lama saya tak buat Udang Goreng Tepung camtuh. Ohh jeles nih!

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Udang tu yg menggoda kak rose :)

adda syuhada said...

sedapnya...

Kak Rose said...

Gee... heee semalam punya dah...

Kak Rose said...

Azie, jangan jeles deh. udang goreng bodo2 je pun....

Kak Rose said...

Yati, menggoda tp x leh makan banyak2... kolesterol tinggi!

tp mlm sabtu tu, dinner kat one world hotel mmg belasah udang sungguh2, balik sambung kat rumah lak. x insap2 ni, camner tu?

Kak Rose said...

adda, sedap sbb masak sendiri kan...

Cik Puan Izan❤ said...

ya Allah...sedapnya udang tu posingg... alahaiii...