Lanai Kijang

Lanai Kijang

Saturday, September 28, 2013

Uppdate dari sdmc

right infront of ot room, again bermacam questionnaire...pucat dah...

To day is the d day....to go under knife again. sabtu lepas dah buat booking untuk admission for next friday. So semalam terus lah datang serah diri for the operation. This is the 2nd time to go for operation untuk his collar bone fractured tu. Kali ni untuk keluarkan blade yang dah sebati dalam diri sejak 6 bulan lepas tu.....so bermalam lah dia kat sepital.

Pagi2 lagi mama dah ayah dah sampai kat sepital, tengok dia dok berselimut lagi...kena kejut cepat sbb nak kena ready by eight. Ayah pulak datang jenguk sekejap je pas tu berkejar ke putrajaya to attend police punya conference kat sana. Tinggallah mama uruskan semuanya. Jam 9 pagi dah ditolak ke operation theatre kat north wing....kata nurse dalam tu "it's only take about an hour dah siap" jadi kita pun pegang pada kata2 tu.... tp bila dah menjelang satu jam setengah x kuor lagi dari bilik ot tu mama pun naik risau...takut ada problem ke, mana kita tau kan. Bila tanya dengan nurse, dia soh kita tunggu je, kalau ada apa2 hal nnti kita bagi tau....lagi lah risau hati mamanya....

So mamanya yang sangat risau berulang ke north n south building le jawapnya....takut2 gak dia dah dibawak balik ke wad di south tower....bila x dak jalan lagi ke north....dah kira macam exercises la pulak walaupun hati manyak risau. dan bila dah x larat, terus je tunggu kad wad....at last after 3 hours of waiting, busu dah sampai ke wad balik....awake tapi masih drowsy.... barulah senang hati mamanya bila dah tengok dia depan mata. x leh nak makan n minum at least for another 6 hours, tp dah lapo sangat katanya sbb start berpuasa dari jam 10 malam lagi.

Alhamdullilah, dah selamat semuanya, it's time for recovering. muga busu akan cepat sihat semula n boleh aktif semula dalam altiviti lasaknya. Insya Allah.

5 comments:

Bintangjauh said...

Salam Kak Rose,

Ratna pun gitu manyak risau sambil membaca ingatan Ratna pun ke north n south jadinya tambah berdebar-debar lagi... kus semangat seolah secolet sedikitnya semangat Ratna setiap kali hal anak dan kesihatannya ada bersangkut paut dengan operation, terus lemah semangat... gitu!

Gimana pun, Alhamdulillah kepadaNya, segalanya berakhir dengan selamat sejahtera, semoga Busu akan pulih dengan segeranya dan nanti-nanti pabila sudah gagah kembali bak katanya Kak Rose boleh aktif semula dalam aktiviti lasaknya...

Salam mesra semanis madu.

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Semoga cepat sembuh busu ;)

Kak Rose said...

Salam Ratna...mmg x senang duduk bila anak sakit kan...walaupun dah besar bujang, tp hati naluri seorang ibu...

Kak Rose said...

Terima kasih Yati, itu lah harapanya

tun_telani said...

Salam kak rose.. moga busu cepat sihat kembali..