Lanai Kijang

Lanai Kijang

Tuesday, April 23, 2013

Roti sosej goreng yg hangus!

 ni la kalau x sabo buat keja.. nak cepat jer, goreng dengan api yang beso so boleh cepat2 ngadap komputer lagi.... dan sudahnya jadilah roti sosej goreng versi hangus gitu! mmg sungguh addicted to the computer! ya lah semua info ada kat situ...rajin membaca lah kononya... nak buat pilihan untuk GE13, walaupun hati mmg dah set, tp nak jugak tau what the other side of story mory kan....

resepi roti ni, amik dari sini. mekasih ya.

Bhn2:
4-6 keping roti
2-3 sosej (kak rose guna 1each for sekeping roti)
 - rebus dulu sosej2 smpai masak (kak rose goreng w/o minyak)
1-2biji telur, pukul dgn garpu bersama2 dgn sedikit garam (kak rose buh sket blackpepper)

rolling pin
sdikt myk/butter untuk menggoreng

Cara:
1. Ambil 1 roti, lenyekkan dgn rolling pin sampai leper. Buat abis semua roti.
2. Panaskan myk dlm non-stick frying pan dgn sedikit myk/butter.
3.Utk sekeping roti, letakkan 1 sosej then gulungkan. Pd hujungnya itu, lekatkn guna telur td. Boh sket je. Dh lekat sket then lumurkan roti dgn telur.
4. Goreng dlm kuali td dgn api kecil. Selalu roll-kan supaya serata roti masak. Siap.
dh boleh dh makan....:)

3 comments:

Cik Puan Fadli said...

hangit pon, hangit laaa..janji, sodap...hehehe..

Lesung Batu said...

salam kak rose...yg hangit tu la kdg2 tak cukup.. :)

Bbwana adienia said...

salam..

camana bleh hangus tu kak rose?hihi..penah juga buat sosej roll ni..memang sedap dan mudah membuatnya..