Lanai Kijang

Lanai Kijang

Monday, October 22, 2012

My CTS - a week after

 ni masa right after keluar dari bilik doctor.... dah bukak jahitan, bertampal la pulak!

Salam hari isnin yang mendung.... pagi tadi kak rose g sepital buat follow-up pasal operation last week tu. ingatkan dia potong sket jer rupanya it's about one n half inch kot. seriau tengok bekas dia... apa lagi masa doc tu nak potong benang jahitan tu... tutup mata je la... doc tu kata " u supposed tengok masa operate hari tu, u punya nerve dah tersepit sangat, x leh nak nyawa dah, kalau lambat boleh paralyses....uishhhh!!! lg takut mendengo nya...

balutan yg x leh bukak selama seminggu... dan tampalan after bukak jahitan tu pun x leh bukak n kena air for another week.... sambil gelak doc tu kata..."sambung lah bertayammum and yg penting sudah2lah main game tu" boleh cam tu?

18 comments:

Cendana Kasih said...

salam akak..semoga cepat sembuh... ngeri plak tgk balutan tu..belum lagi tgk betul2 ...

kelakar plak doc akak tu yer..tau2 jer main games/layan fb...hehe

zizie said...

semoga cepat sembuh ^^.

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

hehehe.. boleh lagi doc berseloroh ngan kak rose ye... hehe.. moga akak cepat sihat ye kak...

kasihredha said...

Hihi main game ape kak?
Semoga cepat sembuh kakkk

Mat Gebu said...

Sabarr jee lahh...keji kan, siap sebut2 main game lagi....hahhaa..

Kak Rose said...

Noorma, ngeri je kan tengok...asa jangan sakit sudah la!

doc tu mmg klaka orangnya... agaknya tu gaya dia nak tenangkan hati pesakit penakut cam kak rose ni kot.

Kak Rose said...

zizie, tq. study hard n smart ya.

Kak Rose said...

Madiha, sbb dia tau kak rose mmg penakut

Kak Rose said...

kasih, main game bodo2 jer... boleh tahan berjam2 ketuk mouse. he he he

Kak Rose said...

Mat... camner nak stop main game ni? addicted dah.

Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot said...

Salam ksk Ros.Muga semuanya selamat.Ros baru terbaya N3 kak Rose pasal tangan ni.

Kak Rose said...

Ros, dah seminggu operation pasal carpal tunnel syndrome, ari ni bukak jahitan...

~misshuny~ said...

salam kak ros...slalu je blogwalking sini..nie baru nak komen..nanti kak ros kena buat rawatan fisioterapi untuk kuatkan balik tgn tu..jgn risau ye kak ros..=)

azieazah said...

Sampai hati doktor tu tuduh Kak Rose main game ya? Nak kena jahit mulut doktor tuuuu

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Salam kak rose,
Besar juga bedahan itu ye 11/2 inci, saya pun takut membacanya.. ingatkan macam kita dok sembang 1 cm jer tu hahaha...

Semoga sempat sembuh ye kak rose.. raya haji nanti jemput datang rumah.. :D

Kak Rose said...

misshunny, kena buat physio sendiri jer...

Kak Rose said...

Azie, doc tu mmg kelaka orangnya... dia juga pernah rawat anak yg terpeleot lutut main futsal... nasib baik x tercabut lutut katanya!

Kak Rose said...

Yati, pas bukak jahitan tu baru rasa ngilu sket... harap cepatlah baiknya....