Lanai Kijang

Lanai Kijang

Wednesday, September 26, 2012

Potato salad


salam dan selamat tenghari semua.... pagi yang hujan sangatlah membuatkan diri jadi sangat malas.... malas segalanya kecuali makan n ngadap komputer. boleh gitu? semalam pun doktor dah pesan jangan main game selama tiga bulan.... ayo yo kadawale, ini macam mana bole kan....jari2 asik gatal nak memetik mouse tu jer...


 so bila dah x leh nak main game dan dah puas ngadap segala blog, perut mula la nak berkeroncong.... dan yang pasti nak sediakan yang mudah2 jer baru la cepat dapat nak ngapkan... buat je la potato salad ni... bermacam versi potato salad yg boleh dicuba...resepi ni kak rose amik dari buku Prima Mini Book Recipe. meh kak rose tepek kan kat sini resepinya..

ingredients:

200 gm potato (boiled n quatered)
100 gm mayonnaise
30 gm powdered mustard (kak rose x letak)
50 gm shallots (finely chopped)
5 gm salt
5 gm black pepper
some crispy cooked minced beef

method:

mix well potato, mayonnaise, mustad n shallots
add salt n black pepper to the salad mix n mix well again
spread some cooked minced beef on salad
ready to serve


6 comments:

JaSSNaNi said...

mana leh... x main game sehari pun dah tak senang duduk.. camne ni.. 3 bulan tu.. cam dok berpantang plak... tu pun pantang baru 40 hari.. hehehe.. :)

Bicara Kak Noor said...

sedap nampak salad tu dengan cantik lagi teringin lah nak buat jugak

Kak Rose said...

Nanni, ni pun klik2 jugak, pegang mouse tangan kiri.... uishhh!!! susahnya!

Kak Rose said...

Noor, cantik, yg penting kenyang gitu.

Fuat Gencal said...

Çok güzel ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

Saygılar..

Uncle Lee said...

HelloKak Rose, really looks delicious. I love your presentation, like a 5 star hotel restaurant. Very classy.
I think ada steak go with this really fantastic.
You have a nice day.
Lee.