Lanai Kijang

Lanai Kijang

Monday, September 10, 2012

Bila sendirian, menu malas2 je!

bekpes as usual, toast n coffee w/o gula ....cuma ada tambah kiwi fruit

Asalamualaikum dan selamat malam semua. bermula lah tinggal sendirian bila cuti semester anak dah habis.... menyambung pengajian untuk 2nd year di UTem Melaka. pasti ramai ibu2 yang menghantar anak memasing balik ke U semalam kan. dan bila tinggal seorang dirumah disiang hari, kemalasan untuk memasak pun dengan segeranya mendatang! tp makan tu nak je pulak tu.... so sediakan yg senang dan boleh cepat di ngap! 3 minggu lepas raya sudah gain 2.5kg.... camner nak shed that extra fat tu? adoyai!!!!! nak mulakan brisk walk pun sangatlah malasnya!

lunch yang malas..... asalkan kenyang!

teatime... pengat pisang tanduk ngan sagu mata ikan

dinner pulak dengan pulut n rendang ayam leftover.

nak shed 2.5kg tp yang pasti hari ni saja dah add another kg..... camner tu?


7 comments:

Mat Gebu said...

salam kak rose...huhu, kita sama lah kak, esok saya plan nak bening taugeh, goreng ikan dan buat sambal...sudahhh...malass nak masak lepas2 raya ni, jemuuu...

izahdaut said...

uihh tu rajin jugak tu kak rose... tapi maka simple cam ni yg best kan

izahdaut said...

uihh tu rajin jugak tu kak rose... tapi maka simple cam ni yg best kan

Marsita yahya said...

salam kak rose, ini kalau malas dah cam ni kalau rajin camner lah agaknya ye...

JaSSNaNi said...

Assalamualaikum.. kak rose, menu malas kalau camni.. kalau menu rajin gamaknya cam kenduri ler... menu malas2 ni la yang sedap skali kak... semua nani suka.. nyum nyum..

ummisara said...

kak rose,

pulut tuh yang sedapppppp! terliurrrrr tau

Cik Puan Izan✿ said...

sedap2nya menu...saya suka simple macam ni...janji mknn tu berkhasiat dan perut kenyang