Lanai Kijang

Lanai Kijang

Monday, September 24, 2012

Berapa calories dah burnt?

 salam dan selamat tengahari.... patutnya tayangan amal waktu ni adalah menu untuk lunch tp kak rose nak jugak tepek apa yang kak rose makan pagi tadi... tu diah! sebeban buah2 dan 2 keping toast sapu butter n strawberry jam, secawan nescafe o dan se mug susu omega. berjalan briskwalk sejam jer, tp bekpes mengalahkan orang yang keja sawah bendang!... berbaloikah dengan calories that dah burnt pagi tadi dengan sarapan yg begini banyak? betul ker brisk walk 30 minutes boleh bakar kalori sebanyak 90 up to 200... tp depend la kalau briskwalk macam lari tu mestilah lagi banyak calories that burnt kan.... kalau macam kak rose yg briskwalk cam lenggang mak limah ni camner nak kira agaknya ya?

dah gini hari ni x tau lg nak makan apa untuk lunch pulak... megi ok kot!

cek jugak bp... doktor soh check hari2 dan dalam waktu yg berlainan...

homework yg doctor bagi. hari2 kena amik bp reading ni... tp ada je hari yg lupa, padahal dah gantung kat meja makan dah file ni.... makan x pernah nya lupa lak. pelik kan?

3 comments:

Marsita yahya said...

Salam kak Rose, emmm dah umur naik lagi senang pada turun...tak makan nasi kang gigil badan..cam ner nak kurus...erk:(
http://my-mintroom.blogspot.com/

JaSSNaNi said...

Assalamualaikum kak rose..
wahh gigih untuk menurunkan berat badan tu.. moga terus berjaya atas usaha2 ni... caiyok caiyok..

Sari Yusa Ibrahim said...

Salam, Kak Rose. Kenapa ya sampai berjadual bagai tu?? Ni pelan diet atau apakah?? Kalau pelan diet saya mahu ikut buat jadual.. hehehe