Lanai Kijang

Lanai Kijang

Friday, September 2, 2011

Belimbing madu....

sejukkan dan masa nak makan tu tabur garam sket. hmmm.... heaven

Asalamualaikum semua... masih sibuk dengan hari raya atau dah ramai jugak yg dah balik dari kampung.... kak rose kat sini sibuk dengan hari raya budak2... walaupun kawasan perumahan ni masih sunyi sepi kerana ramai yg belum balik tapi ramainya budak2 dari luar kawasan yg berraya kat rumah ni... ada yg group datang dari subang, usj, pj entah mana2 lagi x larat nak nanya... barakan ramai2.... kak rose x de la nak siapkan makan2, cuma biskut raya dan air jer... yg penting buat mereka ni ialah duit raya....

kejap ni ada satu group yg nak berraya masa orang nak sembahyang Jumaat, so hubby kata g sembahyang dulu pas tu baru datang.... x sempat orang balik dari mesjid derang ni dah sampai! ada pernah kami baru je sampai dari kampung dan tengan punggah barang... tetiba, pakcik..... nak raya.... so kena tunggulah sampai kami siap kemas barulah bagi derang ni masuk! budak2 kan... nama pun raya... time to kutip duit raya!

akceli nak citer pasal buah belimbing ni, tp dah panjang merapu meraban pasal raya lak.... ya lah dah puas makan rendang ketupat bagai, mari kita banyakkan makan buah pulak. belimbing ni kak rose bli kat RnR Pagoh arah selatan masa balik kg ari tu.... kena bli masa ke Johor sbb rnr arah utara x de jual buah belimbing madu ni.... yg biasa tu banyak la..

belimbing madu... 4 biji 10 hengget!

6 comments:

suri solehah said...

seronoknya kalau dpt beraya kat umah k.rose.mesti dapat mkn yg best2.selamat hr raya.maaf zahir batin.seronoknya kalau dpt beraya kat umah k.rose.mesti dapat mkn yg best2.selamat hr raya.maaf zahir batin.

Kak Rose said...

Suri, kak rose raya kat kg di Batu Pahat... menu yg mesti, lontong dan segala yg jawa... best sangat!

Uncle Lee said...

Hello Kak Rose, di susun sepuluh jari meminta maaf zahir dan batin. selamat hari raya.

This is one of the best fruits to eat. It helps keeps us in good health and good for preventing certain diseases.
You have fun, stay young and keep a song in your heart.
Lee.

kasihredha said...

selamat hari raya kak
mohon maaf zahir batin.

belimbing saya suka mkn dengan kicap..bestnya

K.Nor said...

slmt hari raya k.rose.. maaf zahir dan batin ya.. kut2 ada terkasar bahasa dan terlebih time gurau senda selama ni

SueNahar said...

Salam. Selamat hari raya.Nak mintak nama FB akak. Reply kat blog saya yea. Tq