Lanai Kijang

Lanai Kijang

Monday, May 24, 2010

Konnyaku jelly medly

sekali lagi kak rose buat jelly ni...... ari tu buat tapi cam x jadi jer.... sbb x de laici dan gantikan dengan sumi jelly.... x cantik langsung walaupun rasanya memang sedap.... kali ni try lagi sekali dengan menggunakan resepi CMG yang sama dan bahan yang cukup....sedap....tapikan tapi...memang x jadi cantik macam tuan punya resepi tu.... jeles sangat tengok tayangan CMG tu.... apakan daya kita ni amatur sangat... tak leh nak lawan tokey beso tu.... lagi satulah nak tanya .....ngapa biji selasih yang kak rose guna tu tak nak kembang beso wpun dah rendam lama ngan air panas .... ke ada jenis lain? tengok CMG nyer macam beso2 je selasih dia tu..... ada sapa2 yang tau mai share sikit ngan kak rose ni... dan kak rose dulukan terima kasih ya....

Cik mat, terima kasih ya, kak rose amik resepinya sekali lagi....

4 comments:

♥LOVE2COOK♥ said...

Wow, looks beautiful la those jellies kak! I want some! ;)

Akak, there r some awards waiting for U at my space...check-it-out! ;)

Kak Rose said...

Love, ok ke tu? nak approval dari CMG dulu, takut kena belasah je sbb x cantik.... award ya, tq nnti kak rose datang amik ya...

JaSSNaNi said...

cantekknyer.... nampak memang menyelerakan...
last sunday i ade wat air laici tuk lunch.. i talk with my doughter kan.. coz the laici look so big and cantek.. i nak wat agar2 laici this comming week... went i tengok ur blog today.. this konnyoku jelly.. i nak try wat ni lah this comming week coz hari jumaat dah start cuti.. mesti macam2 menu i leh try time cuti ni.. kan... thanks for sharing this resepi...

Anonymous said...

cantik n menariknyer.rasa nak buat la ni jugak