Lanai Kijang

Lanai Kijang

Wednesday, May 19, 2010

French toast


selamat malam semua..... tengok ni resepi hana lagi..... ni dek kerana ngences tengok hana masak yang sedap2 tuh.... hana, ojo nyenani yo kak rose asik jikok resepi mu ai..... mau gae puding, iki pulak french toast..... kerjane niru wehe uwong ai.... ora iso arek gai dewe kok.... faham tak? tak kisahlah kan....janji sedap dingap..... kak rose dust dengan gula icing dan makan dengan ice-cream jer......x de stoberi bagai.... nyam nyam....oishiiii..... tima kasih hana n jalok ijin kak rose cnp resepinyer ya....

Bahan-bahan
  • 6-8 potong roti french
  • 2 biji telur
  • 11/2 cawan susu segar
  • 30g gula
For dusting @ cadangan hidangan
  • Gula aising atau tambahkan dgn sedikit serbuk cinnamon jika suka.
  • Sos kastad, madu, cream cheese, whipped cream, hot chocolate, buah2an, ice-cream or etc
Cara-cara
  • Satukan telur, susu segar dan gula. Kacau sebati. Kemudian tapiskan ke dalam bekas or loyang.
  • Susun roti yang telah di potong tadi ke dalam loyang. Biarkan terendam seketika sehingga meresap ke dalam roti. Kemudian terbalikkan.
  • Panaskan kuali dengan sedikit butter@minyak. Goreng hingga keperangan kedua2 belah.
  • Angkat dan hidangkan dengan menaburkan gula+cinnamon, atau gula aising sahaja atau ikut suka seperti cadangan di atas.

dust dengan gula icing n makan dengan ice-cream.... sedap

4 comments:

♥LOVE2COOK♥ said...

Mintak french toast sikit...;)

ain said...

nak cuba la nanti!

Kak Rose said...

Love, sori dah abes.... wat tuk dinner, huh dinner makan ice-cream lagi....tambah bolatla kak rose nih...

Kak Rose said...

ain, cubalah.... simple n nice.