resepi jagung mansi dari aziemas, mekasih ya.. boleh bye bye pada penjual jagung kat pasar malam dah... buat sendiri boleh ikut citarasa kita kan..
Bahan-bahan ( 4-5 orang )
- 500 gm jagung ( leh dpt dbhgn frozen ) (kak rose guna dari 2 tongkol jagung fresh)
- 2 s b butter
- 4 s b susu pekat manis ( kemanisn ikut suka ) (kak rose buh 2 sudu jer!)
- secubit garam
Cara-cara
- Kukus jagung dlm 20 minit..lg lama lg sedap :)
- Jagung dh masak..dlm bekas lain..masukkan jagung yg masih panas2, gaul dengan butter, susu pekat manis dan tabur secubit garam.
- Sebatikan..dh siap....enak dimakan semasa masih panas2..
ha... yang ni mudah... rebus dengan tongkolnya dah boleh ngap. sedap jagung fresh ni, manis pure gitu!
1 comment:
replica bags from korea replica bags replica bags sydney
Post a Comment