resepi dari cikgunita, mekasih ya... dah berkali2 buat tapi tetap jugak guna resepi ni....
Bahan-bahan
- 2 cawan sagu biji.
- 2 cawan kelapa parut putih
- 3 sudu makan gula merah
- 3 sudu makan gula pasir
- secubit garam.
- 10 calong daun pisang. Lidi penyemat
Cara-cara
- Basuh sagu dan toskan 5 minit.
- Gaulkan sagu dengan kelapa. Tambahkan garam.
- Campurkan gula merah dengan gula pasir.
- Masukkan 2 sudu campuran sagu ke dalam calong daun pisang. Kemudian sendukkan 1/2 sudu campuran gula dan akhirnya masukkan 1 sudu campuran sagu.
- Tutup calong dan sematkan dengan lidi. Kukus kuih lebih kurang 10 minit. Siap.
2 comments:
kalau ada sikit gula dalam sagu tu barulah tak tawarkan.. selalu makan tawar sagu tu.. jadi sy ngelat makan yg tengah2 jer.. hihi
Peberet saya juga ni kak rose..
Kalau ada jual saya beli..
Kekadang yg tak bestnya.
Bila sagunya tak cukup masak :(
Post a Comment