Lanai Kijang

Lanai Kijang

Thursday, May 23, 2019

Iftar#17 Mee goreng sedap

Asalamualaikum dan salam 18 Ramadhan

 walaupun public holiday semalam, tapi rutin harian berjalan seperti hari2 sebelumnya jugak... pagi dengan tadarus dan petang nya ade kuliah muslimat di mesjid untuk kali terakhir sebelum bercuti raya pulak. walaupun hujan lebat, tapi sayang jugak kalau tak dapat hadir kan..nasib baik ade derebar yang tolong hantar dan jemput masa baliknya. terima kasih en asben. lepas tu barulah singsing lengan bersilat didapo. mee goreng atas permintaan en asben yang nak makan, so ikutkan je lah...kak rose jarang nak berbuka dengan makan yang heavy cam ni, sudahnya mengantuk masa terawih walaupun makan sikit jer mee tu... yang lebihnya makan buah dan minum air jer..

 yang ni pebret sepanjang masa lah..

 makan seketul jer sumi jelly ni dan sambung seketul lagi pagi ni..

 since dah makan mee masa berbuka tadi, nasi pun dah tak rasa nak makan.. masak masak sayur ni rasa macam nak makan baaaaanyak2 jer..hihi sabarrr jer la kan.

meratah jer udang goreng dengan peria ni.. baik jugak ade tukang makan tolong abeskan. tu lah, bulan puasa ni kak rose masak untuk sekali makan jer, lebih baik kalau tak ade letf over kan.

2 comments:

Norlaili A Wahab said...

Betul kak Rose. Masak sekali je untuk berbuka & sahur kan ๐Ÿ˜

Kak Rose said...

Norlaili, ya betul tu.. tapi sahur kami anak beranak memang tak makan nasi lah.. toast dan kopi cukup dah!