Lanai Kijang

Lanai Kijang

Saturday, May 18, 2019

Iftar#12 buah tembikai yg merah menyala


Asalamualaikum dan salam Ramadhan ke 13



 dua hari dah kak rose berbuka dengan buah tembikai yang merah menyala nih... memang nak sejak awal puasa tu, tapi stok buah yang ada dah banyak jadi tangguh dulu lah... so bila dapat, berhari2 lah makan buah tembikai ni, sahur pun makan gak!. dan anggur merah yang crunchy pun ade lagi, tambahkan jer lah ya... apa buah pun memang tak kan jemu kak rose ni..

 sup telor dan kentang untuk petang semalam... masak awal petang dan makannya pukul 10 malam, panaskan dulu dan mengirup lah kuah sup tu... lauk cenggini lagi sedap buat kak rose lah..

 dua keping whole leg ayam masak kicap, for sure tak habis lah kan... banyak dah leftover dalam fridge tu... akan ada satu hari nanti kami berbuka dengan leftover je!

 kailan goreng bodo2...

 popia dengan home made cili sos... besar gedabak kak rose buat, makan sebiji pun dah kenyang. nak sambung bila dah lepas terawih tu memang tak larat la...

buat jugak cekodok ikan bilis air panas ni... tapi tak nak jadi bulat kembung pulaknya.. ker puasa jugak kot, kurus kemet jer jadinya! tukang masak jer yang tetap kembang!😅😅

2 comments:

#JMBELOG said...

salam 13 ramadhan

Rodong Koi Belaka said...

Sedapnya buah tembikai ...jom follo blog sy ya seri