Lanai Kijang

Lanai Kijang

Friday, December 30, 2016

Melayan tekak...

 bila piok belanga semua dah bungkus, kena lah melayan tekak didapo yang merata tempatnya... kalau ikut kak rose memang tak rajin nak keluar makan, tapi en asben tak nak tapau pulak.. so kena lah ikut walaupun terasa penat, ikut kan je la... dan malam tu kami g makan kat sini... memang ramai orang tapi service derang pun cepat gak... macam2 menu yang di oder, cepat jer sampainya... Alhamdulillah, melayan tekak sampai nak terbuntang. makan berdua jer tapi order macam untuk sepoloh orang makan. sudahnya udang dan daging tu tapau jer... memang tak larat nak makan dah!

 ikan siakap stim halia yang berapi2 dan berasap dimeja... tapi sayang pedas buat kak rose yang memang tak tahan pedas ni... ratah ikan saja tanpa kuah, so kurengggg lah rasanya!

 udang celup tepung yang nampak beso2 saiznya... tapi tipah tetipu you, udang cenonet, tepung jer yang sebantal. dan sos cili tu terlalu manis pulak rasanya. makan dua eko jer, yang lain tu tapau. daging merah tu ok, kena pada tekak kak rose. sedap.

 tom yam ayam yang tersangat lah pedasnya! dan rasa pun so so jer...ayamnya too bland je rasanya. en asben pun kata no to his liking...

 sayur kailan goreng dengan ikan masin, oka la not bad.

tu diah! macam sepoloh orang makan punya oder! dah lah tak ber brisk walk, makan pulak semacam jer. sendiri mau ingat la kan... dan sepatutnya hujung tahun ni dah kena buat  health check-up, tapi tangguh lah dulu... nanti buat di kl je lah.... macam2 alasan kan!

3 comments:

Phong Hong said...

Kak Rose punya En Asben tersangat lapar kot, dats why dia order banyak gitu. Kalau 3 atau 4 orang makan, ok kot. Tapi tak bazir lah sebab boleh tapau.

Nooriah Abdullah said...

rezeki jangan ditolak kakrose
dah nak balik KL ke tak dok kat Penang lagi kah kakrose?

Amie said...

Addeeehhh! Kecur liur tengok tau! Kan best tu dapat jalan-jalan cari makan! Nyum nyuummm... selamat tahun baru 2017.