Lanai Kijang

Lanai Kijang

Thursday, December 8, 2016

Mee hoon goreng sedap

 Asalamualaikum dan selamat pagi.... sarapan apa agaknya pagi ni ya... buat yang anak2 bercuti sekolah, pasti meriah rumah dan ibu2 pun kenalah rajin untuk bersauna didapo menyediakan juadah untuk anak2 dan keluarga... kalau buntu nak cari menu untuk breakfast, meh kita buat mee hoon goreng yang sedap ni... bila hari tu terbaca kat blog SK, petua nak masak yang sangat sedap so kak rose pun mencuba dengan mee hoon ni, actually selalu pun buat cam tu, cuma resepi yang ada sebagai panduan. kita yang buat diakan. so ikutlah selera tekak sendiri... petua yang SK bagi sangat mudah nak ikut.... campak2 je, katanya.

dan ni lah mee hoon goreng campak2...semua sos kasi taruk itu dalam...sos tomato, sos cili, sos tiram dan kicap jugak... garam tak payah bubuh dah, sayur kubis, parutan carrot dan sawi dengan perencah udang n fishcake... memang sedap!

1 comment:

Phong Hong said...

Sedapnya! Dah lama PH tak goreng beehoon.